Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš: Máme vyššiu kvalitu než vlani

Po vzore reprezentačnej dvadsiatky sa bude v novej sezóne centrálne pripravovať aj národný tím hokejistov do osemnásť rokov.

10.09.2013 12:00
debata
Tréner dvadsiatky Ernest Bokrošš sa podpisuje... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Ernest Bokroš Tréner dvadsiatky Ernest Bokrošš sa podpisuje na sochu s logom tímu pred začiatkom nového ročníka Tipsport extraligy.

Dvadsiatka vstúpi do svojho siedmeho ročníka v extralige už v utorok o 17.00 v Ružinove predohrávaným duelom prvého kola proti Trenčínu. Osemnástka, ktorá od prvého septembra pôsobí v Trnave, odohrá kompletnú porciu 44 kôl prvej ligy.

„Projekt dvadsiatky je pre nás veľmi prospešný. Našou úlohou je pripraviť chlapcov na seniorský hokej. V extralige síce veľa zápasov nevyhráme, ale každoročne je vidieť veľký nárast vo výkonnosti chlapcov, ktorí sú súčasťou projektu,“ vysvetľuje tréner reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš.

Vrcholom sezóny pre juniorskú reprezentáciu budú majstrovstvá sveta do dvadsať rokov v Malmö. Slováci veria, že sa aj vďaka novému hernému systému vyhnú boju o záchranu. Z oboch päťčlenných skupín budú po štyri tímy bojovať o medaily.

„Model je pre nás výhodnejší. Musíme sa dostať do prvej štvorky a potom sa nám už bude hrať lepšie. Máme k dispozícii dobrý výber chalanov. Majú vyššiu hokejovú kvalitu než vlaňajšie mužstvo. Dve až tri päťky pripravíme v projekte a tento základ doplníme o hráčov zo zámoria, Švédska či Slovana,“ naznačil Bokroš. Najväčšie predpoklady stať sa brankárskou jednotkou má Sabol, ktorému bude v extralige kryť chrbát ešte len sedemnásťročný Pajpach.

„Vždy sa snažíme robiť mix starších a mladších hráčov, ktorých si vďaka tomu pripravujeme na ďalšie sezóny. Každý musí podpísať dvojročný kontrakt, aby nám po roku neodišiel do zámoria,“ dodáva Bokroš.

„Prioritou je pripraviť sa na svetový šampionát, spoznať sa, zohrať a vytvoriť dobrý kolektív. Teraz je našou úlohou ukázať sa v extralige. Na duel proti Trenčanom sa tešíme, poznáme ich z Rona Cupu. Odohrali sme tam vyrovnaný zápas, ktorý sme prehrali len našimi chybami,“ tvrdí obranca a kapitán HK Orange 20 Daniel Gachulinec.

Vďaka prvoligovej osemnástke naberú dôležité skúsenosti z mužského hokeja aj hráči mladších ročníkov. "Skok z dorastu medzi mužov je náročný, chlapci to nebudú mať najmä v úvode jednoduché. Vhodným tréningovým procesom a zápasmi ich však na to chceme pripraviť. Náš projekt by mal byť lákadlom pre hráčov a zároveň brzdou pre skorý odchod do zámoria. Ide nám aj o celkový osobnostný rast hráčov, o čom svedčia pedagogické rozmery projektu,“ vraví tréner SR 18 Anton Bartánus.

Osemnástkari budú mať individuálne študijné plány a realizačný tím pre nich zabezpečí aj dodatočnú výučbu slovenského jazyka, matematiky a angličtiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #Bokroš #orange 20