Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sérii na východe chýbajú góly, ale Košice víťazia

Dva zápasy a rovnaký výsledok 2:1 na konci. Východniarskej štvrťfinálovej sérii medzi Košicami a Popradom zatiaľ chýba viac vzruchu aj gólov.

08.03.2013 18:28
Steel Arena Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Strelci zatiaľ oddychujú. V Steel aréne sa hral v stredu a vo štvrtok miestami až nudný hokej s dôrazom na defenzívu, ale účel svätí prostriedky. Pod Tatry pôjde vicemajster z Košíc s náskokom 2:0.

"Tie dva zápasy sa na seba dosť podobali. Bolo málo príležitostí na oboch stranách, obrany zahrali dobre, brankári pochytali, čo sa dalo,“ pripomína košický útočník Dušan Pašek.

Vo štvrtok práve bratislavský odchovanec strelil prvý gól Košíc, keď mu v prečíslení výborne naservíroval puk Marcel Haščák. Čo urobili domáci lepšie ako Poprad, že dvakrát tesne zvíťazili?

"Play off je o obranách a bojovnosti, ale aj o športovom šťastí. Treba robiť všetko preto, aby sa priklonilo na vašu stranu. To sa nám podarilo, lebo sme sa o to pokúšali od začiatku do konca,“ myslí si Pašek.

Košice a Poprad zohrali v tejto sezóne už osem zápasov. Šesť z nich sa skončilo najtesnejším výsledkom, z toho päťkrát víťazne odchádzali z ľadu Košičania. Pre Podtatrancov sú frustrujúce najmä posledné dve prehry, lebo u vicemajstra boli vyrovnaným súperom a chceli si uchmatnúť jedno víťazstvo. Takto pôjdu do pokračovania série takmer s nožom na krku.

"Boli sme nervózni, čo sa odrazilo aj na zlých presilovkách. Mali nás nakopnúť, ale súpera sme nimi postavili na nohy. Neskôr sme už hrali dobre, vypracovali sme si šance, ale zabudli strieľať góly. To sa musí u nás zmeniť,“ prízvukuje popradský útočník Dávid Buc, ktorý vo štvrtok vyrovnával na 1:1.

Podľa neho by mohlo Popradu pomôcť aj domáce užšie klzisko, kde sa hrá predsa len iný hokej ako na širšej ploche. A tiež hlasivky fanúšikov.

"Bude sa viac korčuľovať, strieľať a verím, že padne aj viac gólov. Z našich hokejok,“ dodáva. O takom niečom nechce jeho súper Pašek ani počuť. Nemá síce rád veľké vyhlásenia, ale ambícia jeho tímu je zrejmá.

"V play-off nás zaujíma stále najbližší zápas. Pripravíme sa tak, aby sme v nedeľu v Poprade vyhrali,“ tvrdí rozhodne.

2 debata chyba