Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovane zlyhali aj fanúšikovia a bezpečnostná služba

Bratislavská Samsung Aréna konečne zažila poriadnu finálovú atmosféru. Tribúny hučali, fanúšikovia sa zabávali. Domáci sa tešili najmä v prvej tretine, od úvodu druhého dejstva im postupne mrzol úsmev na perách. Ich belasí miláčikovia už totiž po úvodnom góle v zápase s Košicami ani raz neskórovali, naopak, päťkrát inkasovali. To sa následne premietlo aj do formy "povzbudzovania". VIDEO v článku

08.04.2008 01:13
Fanúšikovia, hokej, štadión Foto:
Členovia bezpečnostnej služby agresívneho fanúšika nešetrili. Zhodili ho zo schodov.
debata

Ako minúty ubiehali a góly v bránke Hoviho pribúdali, na ľadovú plochu si čoraz častejšie našli cestu rôzne predmety, ktoré tam rozhodne nepatria. „Vidno, že prehru nezvládli ani naši fanúšikovia,“ zhodnotil tréner Slovana Zdeno Cíger. „Stalo sa to tu po niekoľkých rokoch. Osobne som to ešte nezažil. V Trenčíne je to bežné. Tam po nás lietajú sklenené fľaše, všelijaké šrauby, sme na to zvyknutí. Ale doma je to niečo nové,“ dodal. „Pokiaľ to bolo z tábora nášho fanklubu, tak to budeme riešiť. Spolupráca s ním je nadštandardná,“ dodala PR manažérka bratislavského klubu Veronika Némethová.

Jedna vec sú rozliate pivá, stuhy či v Bratislave už takmer obvyklé ryby na ľadovej ploche a druhá, vari ešte nebezpečnejšia, sú šarvátky medzi fanúšikmi. Tu však už nezlyhávajú len prívrženci jednotlivých mužstiev, ale aj bezpečnostná služba na štadióne.

Tá v prípade mladíka, ktorý v poslednom dejstve piateho finále prišiel provokovať medzi hosťujúcich Košičanov, zakročila úplne bez rozmyslu. Muži v čiernom síce zasiahli okamžite, no namiesto toho, aby útočníka spacifikovali a vyviedli zo štadióna, ho najprv poťahali po zemi a následne zhodili zo schodov. A to sú momenty, keď doslova môže ísť o krk.

Ako je vôbec možné, že sa podobný incident odohral? Odpoveď je jednoduchá. Sektor hostí nie je nijakým spôsobom oddelený od zvyšku štadióna a počas zápasu ho nik nestráži. Potýčky sa čakať dali. Nielen slovné, ktorých bolo opäť neúrekom. Bolo by naivné si myslieť, že finále medzi Slovanom a Košicami bude len o súbojoch na ľade. Rivalita medzi západom a východom sa prejavuje aj v športe, hokej nevynímajúc.

Ak nechce vedenie Slovana, ale aj ďalších klubov, postupne prísť o slušných divákov, ktorých teší hokej a nie agresivita a vulgárnosť, malo by sa spamätať. Mohlo by sa totiž stať, že návštevnosť na hokejových štadiónoch sa priblíži k tej futbalovej, ktorá je viac než žalostná.

Súvisiace články:

" .{target:}":[http://hokej.pravda.sk/…sk_hliga.asp?…]

Košice odvrátili aj druhý mečbal Slovana

Bartošovci: Chceme sa na Slovan vrátiť
Kapuš: Dajte mi 10-tisíc a poviem svoj názor na rozhodcov

debata chyba