Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlúpy faul Pánika, vyrovnanie Hudáčka. Pardubice sa oklepali a predviedli záverečnú smršť

Hokejisti Dynama Pardubice zvíťazili v druhom zápase finále českej extraligy nad Ocelářmi Třinec 6:3 a vyrovnali stav série na 1:1. Skóre duelu otvoril Richard Pánik, na výhre domácich sa gólom podieľal aj Peter Čerešňák. Tretí zápas je na programe v sobotu na třineckom ľade.

17.04.2024 21:07
Peter Čerešňák Foto:
Na víťazstve Pardubíc sa jedným gólom podieľal aj obranca Peter Čerešňák (vpravo).
debata (3)

Kľúčové momenty zápasu sa odohrali v tretej tretine. Za stavu 3:2 pre Pardubice oslabil Pánik po detinskom faule svoj tím a už po 7 sekundách využil presilovku na vyrovnanie Libor Hudáček.

Črtajúci sa obrat však hokejisti Pardubíc nedovolili a v závere predviedli gólovú smršť. V priebehu 202 sekúnd sa strelecky presadil dvakrát Tomáš Vondráček a definitívnu podobu výsledku dal Martin Kaut.

22. Juraj Slafkovský Čítajte viac Výborná správa z Kanady. Montreal pustil Slafkovského na MS do Česka. Príde aj obranca Nemec

Hráči Pardubíc boli v úvodnej tretine aktívnejší. Súpera prestreľali 13:3, prevahu však nepretavili do gólu. Zbaviť kúzla výborne chytajúceho Kacetla sa im podarilo v 24. minúte zásluhou tretieho presného zásahu Pánika v tohtoročnej play off.

Třinec vyrovnal v 34. minúte. Cienciala po prihrávke od Libora Hudáčka potrestal vylúčenie Čerešňáka a následne dostali hostia ďalšiu možnosť hrať presilovku po faule Musila, ktorú však nevyužili.

4 Hrivík Čítajte viac Šatan naznačil príchod ďalšej opory zo zámoria. Vyjadril sa aj na adresu Hrivíka a Pánika

Domáci vo vyhrotenom zápase s početnými vylúčeniami strhli vedenie na svoju stranu v závere prostrednej časti a rovnako v presilovke. Dvojgólový náskok zariadil Čerešňák v 47. minúte strelou od modrej čiary, keď Kacetlovi zakrýval pred bránkou výhľad Musil.

Třinec však v rozpätí necelej minúty vyrovnal. Na 3:3 dal Hudáček, ktorý po 17 sekundách potrestal vylúčenie Pánika za hru vysokou hokejkou. Dynamo napokon strhlo víťazstvo na svoju stranu.

finále play off českej extraligy – 2. zápas /na 4 víťazstvá/:
HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 6:3 (0:0, 2:1, 4:2)
Góly: 24. PÁNIK, 39. Radil, 47. ČEREŠŇÁK (PAULOVIČ), 55. Vondráček, 56. Vondráček, 58. Kaut (ČEREŠŇÁK) – 34. Cienciala (HUDÁČEK), 49. Helewka, 50. HUDÁČEK
/stav série: 1:1/

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #česká extraliga #Play Off