Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká hviezda a jej šokujúce svedectvo z KHL: Infúzie, sedatíva a rôzne lieky. Rusi mali na to svoje vysvetlenie

Hokej je tvrdý šport. Pri množstve kontaktov vznikajú početné boľačky či zranenia. Nie všetci hráči sa však liečia podľa pravidiel.

08.03.2024 05:40
Kempný KHL Omsk Foto:
Michal Kempný obliekal v KHL dres Avangardu Omsk.
debata (40)

O dopingu či užívaní zakázaných podporných prostriedkov sa šušká aj v najlepšej lige sveta, ale nahlas sa o tom nehovorí.

Podľa posledného znenia kolektívnej zmluvy medzi NHL a hráčskou asociáciou NHLPA sú hráči predmetom dvoch testovaní počas sezóny.

Správy o dopingových prípadoch v NHL sú veľmi zriedkavé. Fanúšik viac počuje o hokejistoch, ktorí majú mentálne problémy, nezvládajú alkohol či drogy, a končia v liečebno-asistenčnom programe.

V uplynulom čase využili pomoc odborníkov ruské hviezdy Valerij Ničuškin, Jevgenij Kuznecov či americký veterán Corey Perry.

SR Hokej Extraliga Muži 42. kolo BBX Čítajte viac Legionárov musí byť menej, Slováci doma nevedia využiť šancu. Ligu čaká zásadné rozhodnutie

Trochu inak to funguje v KHL. Aspoň tak tvrdia českí hokejisti, ktorí v ruskej súťaži pôsobili. Brankár Roman Málek hral za Metallurg Magnitogorsk.

„Jeden človek chodil po šatni a ponúkal rôzne veci. Mal som problémy, že som si nič nevzal, tak som predstieral, šiel to spláchnuť na záchod,“ zaspomínal si Málek v relácii „Bomby na ledu“ na stanici O2 TV Sport.

Viac prezradil Michal Kempný. Elitný bek v sezóne 2015/16 obliekal dres Avangardu Omsk.

„Dialo sa tam toho veľa. Také veci nezažiješ nikde, len v Rusku. V kabíne infúzie, stilnoxy (medikament patriaci medzi hypnotiká a sedatíva), rôzne lieky,“ reagoval.

Víťaz Stanleyho pohára s Washingtonom dodal, že Rusi mali pre branie liekov vlastné vysvetlenie.

„Zakaždým prišli s tým, že je nejaká epidémia, že je rozšírená chrípka. Prvú vec, ktorú urobil doktor po zápase bolo, že v šatni rozstrihal tabletky Stilnoxu. Niektorí hráči ich hltali ako cukríky,“ dodal Kempný.

Nadstavbová časť na Slovensku štartuje v pondelok úvodnými zápasmi predkola play off, v Rusku je vyraďovačka v plnom prúde.

Nevydarený zápas včera odchytal Adam Húska. Brankár Nižného Novgorodu dostal proti SKA Petrohrad za úvodných deväť minút tri góly a tréneri ho vystriedali. Hostia napokon triumfovali 4:1.

Slovenský gólman môže mať už v sobotu po sezóne. Favorizovaný Petrohrad vedie 3:1 na zápasy, piaty duel, v ktorom môže rozhodnúť o postupe do štvrťfinále, hrá na domácom ľade.

Najväčší hokejový štadión sveta je v Petrohrade Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
O dva týždne koniec. Viacerí hokejisti v Rusku...
40 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #KHL #lieky #hokej #NHL #Michal Kempný #Roman Málek