Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hudáčka nechceli, rozbehli ďalší bojkot. Frustrovaní fanúšikovia Kladna útočia na Jágra

Frustrácia hokejistov aj fanúšikov Kladna sa prehlbuje. Počas pondelkovej domácej prehry s Vítkovicami (0:4) členovia domáceho fanklubu prestali tradične fandiť a v karnevalových maskách dávali najavo, čo si myslia o dianí na ľade aj v klube.

13.02.2024 11:59
debata (17)
Hrajúci majiteľ Rytíři Kladno Jaromír Jágr v... Foto: ČTK / Hájek Ondřej
jágr kladno Hrajúci majiteľ Rytíři Kladno Jaromír Jágr v akcii.

Namiesto hlasného povzbudzovania svojho tímu hrali v hľadisku bedminton či karty.

Mužstvo spolumajiteľa Jaromíra Jágra prehralo už šestnásty zápas v sérii, čo je ďalšie prehĺbenie negatívneho historického rekordu najvyššej českej aj bývalej československej súťaže.

Od začiatku tohto kalendárneho roka Kladno získalo iba dva body.

Posledné miesto v tabuľke s 12-bodovým odstupom za predposlednou Mladou Boleslavou je memento pred blížiacim sa záverom základnej časti. Z posledných ôsmich kôl hrá Kladno až šesťkrát doma, najbližšie už v stredu proti Libercu.

VIDEO: Fanúšikovia Kladna počas zápasu s Vítkovicami

"Dlhodobý stav, v ktorom sa klub nachádza, nás vedie k prerušeniu aktívnej podpory tímu na tribúnach. Náš postoj sa nezmení dovtedy, kým vedenie Kladna, respektíve Jaromír Jágr verejne nevysvetlia okolnosti momentálnej situácie v klube.

Chceme od Jágra počuť odpovede na naše otázky a nie vtipy a odbiehanie od témy," píše sa vo vyhlásení fanúšikov Kladna, ktoré zverejnil aj web iDnes.cz.

Rovnaký zdroj uvádza, že frustrácia v klube stúpa aj preto, lebo kladnianski hokejisti z 36 prehier v tejto sezóne až 17-krát prehrali o jediný gól a v ďalších ôsmich zápasoch o dva góly.

„Odohrali sme veľa vyrovnaných stretnutí, boli sme v nich aj lepší ako súper, ale nedotiahli sme ich do víťazného konca,“ povedal asistent trénera Kladna Pavel Skrbek. „Toľko prehier v sérii by položilo asi aj Detroit z roku 1996, aj keď tí vtedy veľa zápasov neprehrali,“ dodal Skrbek.

Július Hudáček v drese Frankfurtu. Foto: fb Lowen Frankfurt
hudáček Július Hudáček v drese Frankfurtu.

Časť fanúšikov Kladna sa nedávno dostala do povedomia priaznivcov hokeja na Slovensku aj tým, že sa vyhrážali bojkotom stretnutí po angažovaní slovenského brankára Júliusa Hudáčka s minulosťou v KHL.

Aj vďaka tlaku fanklubu a verejnej mienky Kladno po pár dňoch rozviazalo zmluvu s Hudáčkom, ktorý si rýchlo našiel klub v Nemecku.

Pôsobí vo Frankfurte nad Mohanom, s ktorým v ôsmich zápasoch dosiahol štyri víťazstvá a bojuje o záchranu v nemeckej DEL.

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #extraliga #Július Hudáček #Jaromír Jágr #Rytíři Kladno