Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z bývalej opory futbalového giganta je profi hokejista. Čecha si vyžiadal do tímu obhajca titulu

Bývalý český futbalový brankár Petr Čech si vyskúša najvyššiu hokejovú súťaž vo Veľkej Británii.

15.11.2023 14:34
668130774 Foto:
Petr Čech strávil v Chelsea najlepšie roky kariéry.
debata

Na hosťovanie zamieril do tímu obhajcu majstrovského titulu Belfast Giants. Čech, ktorý vyhral futbalovú Ligu majstrov s anglickou Chelsea, sa do hokejového brankárskeho výstroja oblieka od roku 2019.

Čech podpísal minulý rok zmluvu s britským druholigovým Oxford City Stars a v piatich zápasoch si pripísal 236 zákrokov. Teraz vypomôže Belfasu, ktorý má problémy na brankárskom poste.

Petr Čech Čítajte viac Vo futbale bol Čech legendou, teraz si opäť oblečie hokejovú brankársku výstroj. Chce pomôcť tímu z Oxfordu

„Kontaktoval ma Steve Thornton z Belfastu a opýtal sa, či by si nemohli na nejakú dobu Petra vypožičať, aby im pomohol. Pre Čecha je to veľká príležitosť. Sme radi, že jeho schopnosti si všimli aj zástupcovia na úrovni Elite League,“ citovali české médiá Shanea Moorea, generálneho riaditeľa Oxfordu.

Štyridsaťjedenročný brankár pôsobil vo futbalovej Chelsea 11 rokov a získal s ňou trinásť trofejí vrátane štyroch titulov v Premier League.

"Veľmi si vážime podporu Oxfordu aj samotného Petra. Je to skúsený športovec s mnohými úspechmi, ktorý vie, čo to znamená podávať výkon na najvyššej úrovni.

Jeho prínos pre náš tím bude neoceniteľný," povedal Adam Keefe, hlavný tréner Belfastu. Jeho tím je v tabuľke domácej súťaže na piatom mieste a v polovici októbra si poradil aj s Pardubicami, ktoré zdolal v zápase Ligy majstrov 3:2. Postup do osemfinále súťaže mu ušiel o jeden bod.

Dcéra Jána Lašáka Lilien Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Bývalá opora slovenskej reprezentácie a majster...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Petr Čech #brankár #Chelsea FC