Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozivá séria slovenských tímov v Lige majstrov trvá. Košickí hokejisti končia v prestížnej súťaži na poslednom mieste

Hokejisti HC Košice nebodovali ani vo svojom poslednom zápase v Lige majstrov. V domácej Steel aréne podľahli nemeckému tímu Adler Mannheim 1:4 a ako jediní z 24 tímov súťaže nezískali ani bod. Zároveň predĺžili sériu prehier slovenských tímov v LM na 21 duelov.

18.10.2023 20:59
košice 1 Foto: ,
Podľa dostupných informácií minuli na platy hráčov v minulej sezóne najviac Košičania. Celková suma sa vyšplhala na 1 250 000 eur.
debata

Slovenský majster prehral všetkých šesť zápasov a dosiahol v nich skóre 9:22. Mannheim mal už pred zápasov istú účasť v play off, do ktorej postúpilo 16 najlepších tímov súťaže.

Košičania nastúpili bez Jensa Olssona a útočníkov Michala Chovana, Huntera Fejesa a Eduarda Šimuna, no s cieľom vymazať nulu zo svojho bodového konta.

Video

V závere herne vyrovnanej prvej tretiny začal ich zámery napĺňať Jääskeläinen, keď pohotovou strelou po buly prekvapil brankára Brückmanna – 1:0.

Hostia postupne pridali v ofenzíve a v ofenzívnych snahách ťažili aj z chýb Košičanov. V 28. minúte vyrovnal Wolf, keď Riečického prekonal po úniku – 1:1.

O štyri minúty Gilmour fauloval Zecha, dostal trest na 5 minút a do konca zápasu, no Košičania nezužitkovali dlhú presilovku.

V jej závere naopak inkasovali, keď Bennett vzal puk Jääskeläinenovi v strednom pásme a po nájazde poslal hostí do vedenia – 1:2.

nehoda  1 Čítajte viac Spoluhráč Jurča mal vážnu dopravnú nehodu. Po čelnej zrážke s kamiónom musela zasahovať aj helikoptéra

Hostia mali hru pod kontrolou a z gólu v oslabení sa tešili aj v 45. minúte, keď sa po ďalšom úniku presadil Gaudet a gólom na 3:1 ukončil košickú presilovku.

Liga majstrov – 6. kolo:

HC Košice – Adler Mannheim 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Góly: 19. Jääskeläinen (Pollock) – 28. Wolf (Murray, Gildon), 37. Bennett, 45. Gaudet (Hännikäinen), 57. Fischbuch (Gaudet). Rozhodovali: Buss (Rak.), Hronský – Durmus, D. Konc, vylúčení: 2:5 na 2 min., navyše Gilmour (Mannh.) 5 min.+ DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:2, 2582 divákov.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov