Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odporné gesto CSKA Moskva. Hokejisti nastúpili v dresoch so symbolmi podporujúcimi vojnu na Ukrajine

Hokejisti ruského klubu CSKA Moskva pôsobiaceho v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) počas predzápasovej rozcvičky vykorčuľovali na ľad v dresoch zobrazujúcich písmeno Z, ktoré je symbolom vojny Ruska na Ukrajine.

03.09.2023 14:13
debata (230)

Ako referuje web Ukrajinská pravda, dresy hráčov ruského armádneho klubu „zdobili“ taktiež logá ruských polovojenských síl bojujúcich na Ukrajine.

„Bolo to venované statočným bojovníkom z vojenskej organizácie Espaňola, ktorí nezištne bránia našu vlasť na najhorúcejších miestach frontu, obetujú svoje zdravie a riskujú životy. Espaňola je jedinečná jednotka, ktorá spája športových fanúšikov z celého Ruska,“ uvádza sa vo vyhlásení CSKA.

Spomenutá vojenská formácie Espaňola pozostáva z ruských futbalových fanúšikov rôznych klubov z celej krajiny. Aby ruskej propagandy na ľadovej ploche nebolo málo, pred hokejovým zápasom puk symbolicky vhodil veliteľ spomenutého práporu s prezývkou Španiel.

KHL financujú ruské štátne podniky. Už skôr hokejové zväzy v Česku, Fínsku, Švédsku či Francúzsku prijali rozhodnutie, že hokejisti z klubov KHL nemôžu reprezentovať svoju krajinu.

Dôvodom je, že Rusko vo februári 2022 s pomocou Bieloruska vojensky napadlo Ukrajinu a stále vedie boje na území geografického suseda Slovenska.

Na tohtoročnom svetovom šampionáte neboli súčasťou slovenskej reprezentácie legionári z KHL, aj keď zástupcovia národného tímu uviedli, že išlo o dohodu s hokejistami z tejto súťaže a nie verdikt, ktorým by odsúdili ich pôsobenie v ruskej lige.

Daniil Medvedev Čítajte viac Drž hubu! Si sprostá alebo čo? Medvedev sa v New Yorku viac trápil s mladou diváčkou ako na kurte
230 debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva