Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuriózna situácia s brankárom? Bolo to vtipné, reagoval najlepší hráč Košíc. Tréner hovoril o sklamaní i hrdosti

Hokejisti HC Košice zažívajú v Lige majstrov sklamanie. Nie však z pohľadu predvedenej hry ale výsledkov. So švajčiarskymi tímami, ktoré sú nabité hviezdami, dokázali držať krok.

03.09.2023 06:55
SR Košice šport hokej LM 2. kolo Ženeva KEX Foto:
Filip Krivošík (vľavo) patrí k ofenzívnym lídrom Košíc v Lige majstrov.
debata (8)

Po prehrách v Bieli 1:3 a doma so Ženevou 2:3 zatiaľ napĺňajú slová trénera Dana Cemana o hrdom reprezentovaní Slovenska v prestížnej súťaži.

Hráči i tréner sa však zhodli, že po prvých zápasoch by si minimálne bod zaslúžili.

"Je príjemné zistenie, že dokážeme hrať so švajčiarskym majstrom a vicemajstrom hrať vyrovnanú partiu. Na druhej strane cítime sklamanie, že sme proti Ženeve nepodarilo vyrovnať v závere.

Dostali sme tri smolnejšie góly ale nemyslím si, že by sme robili výrazne viac chýb ako súper. Mohlo nám to padnúť rovnako ako im. Žiaľ, nevyužili sme šance," vraví útočník Filip Krivošík.

Brankárov kiks? V hokeji sa prihodí hocičo

Ten si pripísal gól a asistenciu. Na ľade patril medzi ofenzívnych lídrov tímu.

Košičanom podľa neho zápasy proti top európskym tímom výrazne pomôžu v úvode ligy.

„Na to, že je začiatok sezóny hráme zápasy vo veľmi vysokom tempe. Ja len dúfam, že už sa nebude viac zvyšovať,“ pousmial sa Krivošík.

ovečkin Čítajte viac Rusom dochádza s izoláciou trpezlivosť. Oslovili NHL so zaujímavou ponukou. Čo takto súboj hlavných miest?

Rovnakú bilanciu, gól a asistenciu, zaznamenal proti Ženeve aj Mário Lunter. Odchovanec Banskej Bystrice verí, že podobné zápasy posúvajú úradujúceho slovenského majstra výkonnostne výrazne hore.

„Proti Ženeve sme predviedli fantastický výkon. Minimálne bod sme si zaslúžili. Možno premeniť jednu alebo dve šance a vyšlo by nám to. Verím, že zvládneme ďalší zápas,“ konštatuje Lunter.

Ten si v druhej tretine nevšimol kurióznu situáciu, keď brankár Dominik Riečický vykorčuľoval z brány k striedačke hoci hra nebola prerušená a rozhodcovia neavizovali žiadne vylúčenie.

„Priznám sa, že som to úplne nevidel, ale bol to celkom vtipný moment. V hokeji sa môže stať hocičo,“ vraví s úsmevom Lunter, ktorý získal aj ocenenie pre najlepšieho hráča Košíc.

Ceman: Nemáme sa za čo hanbiť

Zdalo sa, že Riečický sa po tomto momente potrebuje opäť skoncentrovať. Po pár menších zaváhaniach sa mu to podarilo a svoj tím pri viacerých šanciach hostí podržal.

V tretej tretine však pustil za svoj chrbát gól, ktorý ide z veľkej časti na jeho vrub.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský nazbiera v NHL vyše 50 bodov, prognózujú experti. Fanúšikovia Montrealu absolútne nesúhlasia

„Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Košice začali lepšie ako my ale postupne sme sa do toho dostávali. Na to, že je úvod sezóny sme videli najmä v tretej tretine vynikajúci hokej. Hralo sa do tela a s vysokou intenzitou. Víťazstvo nás teší,“ uviedol tréner Ženevy Jan Cadieux.

Jeho náprotivok Dan Ceman sa musel vyrovnať so stratou kapitána Michala Chovana, ktorý pre zdravotné problémy v zápase skončil po prvej tretine.

„Bolo to v podstate o jednom odskoku puku. Ak by sa priklonil na našu stranu mohli sme uspieť my. Nevyšlo to, ale veľmi ma teší fantastický výkon, ktorý hráči predviedli. Som na nich veľmi hrdý,“ hodnotí Ceman.

Kanadský lodivod priznal sklamanie po dvoch tesných prehrách so švajčiarskymi celkami.

„Som viac sklamaný za chlapcov. Zaslúžili si nejaký bod. Nie som určite sklamaný z predvedenej hry, pretože na ľade sme proti jednému z najlepších tímov v Európe nechali všetko a rozhodne sa nemáme za čo hanbiť,“ dodal Ceman.

O týždeň čaká Košičanov dvojzápas na ihriskách súperov. V piatok cestujú do Mníchova a v nedeľu do Rapperswilu.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Servette Ženeva