Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi o ňom špekulovali, na MS nešiel. Elitný Slovák zarobí v Rusku kráľovsky, v hre sú milióny

Na tohtoročných majstrovstvách sveta mal byť jedným z pilierov slovenskej defenzívy. Do Lotyšska však napokon Martin Gernát necestoval. Oficiálny dôvod: zranenie.

27.06.2023 09:48
gernát Foto:
Martin Gernát v slovenských farbách na zimných olympijských hrách v Pekingu.
debata (15)

Tridsaťročný bek si ho privodil počas prípravného zápasu s Rakúskom, keď narazil do otvorených dvierok na striedačke súpera.

„Prišlo k natrhnutiu brušného svalstva. S takýmto zranením nemôže štartovať na šampionáte,“ vravel vtedy lekár tímu Pavol Lauko.

Po tejto informácii sa však objavili špekulácie. Podľa nich stojí za Gernátovou neúčasťou na turnaji jeho odchod do KHL. Teda do sútaže, z ktorej majú hráči v reprezentácii dvere zatvorené.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte viac Ide do Ruska alebo nie? Gernát reagoval na šumy okolo KHL úsmevom a záhadnými slovami

S takýmto tvrdením prišli začiatkom mája niektoré české weby, ktoré označovali za Gernátov nový hokejový domov Lokomotiv Jaroslavľ.

Chýry sa napokon potvrdili pred tromi týždňami a košický rodák sa upísal Jaroslavľu. S klubom sa dohodol na ročnom kontrakte.

Známe už dokonca je, čo zmluva bronzovému medailistovi zo zimných olympijských hier v Pekingu zaručuje. Na nízky plat sa sťažovať rozhodne nemôže.

Ten by mal byť aj na pomery bohatej nadnárodnej súťaže nadštandardný.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Podľa ruských zdrojov by mal Gernát za sezónu zarobiť 60 miliónov ruských rubľov, v prepočte 645-tisíc eur. Keďže ďalších 27 miliónov rubľov (skoro 300-tisíc eur) by mohol získať na bonusoch, má šancu prilepšiť si o takmer milión eur.

Gernát patrí k najskúsenejším slovenským obrancom. Pochváliť sa môže dvomi titulmi z českej extraligy (v drese Třinca), päť sezón strávil za morom, no do NHL nikdy nenazrel.

Uplynulé dva ročníky odohral takmer dvojmetrový zadák v Lausanne.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Martin Gernát #vojna na Ukrajine