Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Čech vymenil trávnik za ľad. Ako sa mu darí v Anglicku s maskou?

Legendárny český futbalový brankár Petr Čech sa zamiloval do ľadového hokeja. V novembri podpísal zmluvu s anglickým klubom Chelmsford Chieftains v súťaži NIHL South Division One. V jeho drese nastúpil už na sedem zápasov.

13.02.2023 20:45
petr Foto:
Petr Čech v drese tímu Chelmsford Chieftains.
debata

Čech v rozhovore pre Daily Mail prezradil, že pri hokeji zažíva oveľa viac zábavy, ako v zápasoch futbalovej Ligy majstrov. 40-ročná legenda českého futbalu tvrdí, že si plní detský sen.

Čech vyhral prestížnu Ligu majstrov s Chelsea v roku 2012, keď vo finále vychytal futbalistov Bayernu Mníchov v penaltovom rozstrele. Okrem toho získal s londýnskym tímom aj štyri tituly v Premier League.

Halák Čítajte viac Nevedeli mu prísť na meno. Halák teraz školí v New Yorku aj elitného Rusa

S hokejom to začal brať vážnejšie v roku 2019, keď podpísal zmluvu s Guildford Phoenix. Ale po odchode z postu športového riaditeľa Chelsea zmenil dres a v novembri sa stal hráčom Chelmsfordu.

Na ľad nastupuje s číslom 39, ktorým vyjadruje poctu Dominikovi Hašekovi. „Je to úplne iná úroveň tlaku, ako vo futbale,“ povedal pre Daily Mail.

Slováci Cehla Čítajte viac Slováci z KHL na MS? Nechcel by som byť v koži Šatana

„Je to väčšia zábava, ako keď hráte zápas v Lige majstrov o všetko,“ priznal brankár. Jeho meno figuruje už aj na známom štatistickom hokejovom portáli eliteprospects.com.

Podľa neho sa v tejto sezóne objavil v bránke Chelmsfordu v siedmich zápasoch a vychytal štyri víťazstvá. Má priemer takmer štyri inkasované góly na zápas a 89,7-percentnú úspešnosť zákrokov.

Duel hokejových legiend Česka a Slovenska v Prahe Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
 Fanúšikovia pred O2 arénou čakajú na autogramy...
debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Chelmsford Chieftains