Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zlomil Kchun-lun v predĺžení, rozhodol najlepší útočník týždňa

Hráči Slovana Bratislava v pondelok získali v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) dva body, keď pred vlastnými fanúšikmi zdolali Červenú hviezdu Kchun-lun 2:1 po predĺžení. Zverenci trénera Eduarda Zankovca súperovi pripravili už siedmu prehru za sebou.

27.11.2017 19:00
Slovan Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Slovana.
debata

Slovan viedol v druhej tretine presným zásahom Jána Buchteleho, no za hostí vyrovnal Gilbert Brulé. V predĺžení druhý bod pre domácich zariadil produktívny Kanaďan Zach Boychuk. Bývalého hráča Caroliny, Pittsburghu či Nashvillu ocenili ako najlepšieho útočníka v trinástom týždni súťaže.

Po pondelku má bratislavský klub na svojom konte 36 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. pozícia. Na ôsmu priečku HK Soči, ktorá zaručuje prienik do play-off, strácajú „belasí“ 17 bodov.

Slovan sa najbližšie predstaví v utorok 28. novembra o 19.00 h doma proti tímu Admiral Vladivostok.

HC Slovan Bratislava – Červená hviezda Kchun-lun 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

  • Góly: 24. Buchtele (Barker), 61. Z. Boychuk – 35. Brulé (Blacker, Lessio)*
  • Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kislov, Birin – Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), 7557 divákov
  • Slovan: Štěpánek – Ebert, Sersen, Després, Barker, Meszároš, Bačík, T. Voráček – Řepík, Viedenský, Kašpar – Colby Genoway, Z. Boychuk, Buchtele – Skalický, A. Šťastný, Ščerbatov – J. Mikúš, Sádecký, T. Hrnka
  • Kchun-lun: Hellberg – Blacker, Kulda, Graborenko, Järvinen, Chlystov, Marek Ďaloga, Vorobej – Wolski, Brulé, Ponikarovskij – Lessio, C. Kane, DeFazio – O'Donnell, Rissanen, Chipchura – Jaw, Lockhart, Ibragimov

Domáci chceli od úvodných minút nadviazať na vydarený sobotňajší duel s Chabarovskom (5:2). V defenzíve sa im to darilo, ale v útoku im chýbala efektivita. V bránke mali opäť spoľahlivého Štěpánka.

Skóre sa menilo až v druhej tretine. Prvú veľkú šancu ešte Viedenský z blízka nepremenil, ale o chvíľu neskôr bol po akcii Barkera dostatočne dôrazný Buchtele – 1:0. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť Šťastný, ale Hellberg bol na mieste.

Z ľadovej plochy sa následne vytratila iskra. Na nižšiu aktivitu doplatil Slovan päť minút pred koncom druhej časti. Nahodenie Blackera od modrej šikovne tečoval Brulé – 1:1. V úvode tretej tretiny netrafil odkrytú bránku Šťastný. V 50. min dostal puk do siete v presilovej hre Brulé, ale viditeľne korčuľou, takže neplatil. V predĺžení sa už po 27 sekúnd presadil Boychuk a rozhodol o dvoch bodoch pre Slovan.

„Súper hral dobre v defenzíve. Pár šancí sme si vypracovali, ale nevyužili sme ich. Neodohrali sme zlý zápas a boli sme lepšie mužstvo, ale na tri body to jednoducho nestačilo. Musíme sa tešiť aj z dvoch bodíkov," uviedol hrdina zápasu Zach Boychuk.

„Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom sme chceli využiť všetky formácie. Za kľúčový by som označil náš výkon v oslabeniach,“ myslí si tréner domácich Eduard Zankovec.

Jeho náprotivok na lavičke hostí Mike Keenan označil zápas za ťažký boj z oboch strán: „Hráči oboch tímov podali výborný výkon, duel sa musel fanúšikom páčiť. Predĺženie troch na troch je vždy atraktívne, rozhodnutie padlo z brejku.“

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Ďalšie výsledky:

Neftechimik Nižnekamsk – Salavat Julajev Ufa 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 27. a 54. Piganovič, 33. Sexton – 33. Kemppainen, 50. Omark

Dynamo Moskva – Avangard Omsk 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 30. Ignatuškin, 39. Tarasov – 50. J. Medvedev

Víťaz Podoľsk – Amur Chabarovsk 3:4 po predĺž. (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1)
Góly: 36. Afinogenov, 42. Horák, 43. Romanov – 21. Byvaľcev, 28. Aťušov, 42. Pickard, 64. Litovčenko

SKA Petrohrad – Barys Astana 9:1 (4:0, 0:0, 5:1)
Góly: 5. a 50. Prochorkin, 6. Ketov, 14. Jakovlev, 19. a 46. Plotnikov, 43. S. Kalinin, 57. Šipačov, 60. Kovaľčuk – 53. Dawes

HK Soči – AK Bars Kazaň 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 12. Lapenkov – 25. Klinkhammer, 28. Tokranov, 55. Svitov

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Červená hviezda Kchun-lun #Zach Boychuk