Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Ťaží nás vagón z minulej sezóny

Štart novej sezóny KHL sa nezadržateľne blíži. Hokejisti Slovana do nej vstúpia o mesiac a jeden deň. Tréner Miloš Říha by už potreboval dávať dokopy jednotlivé formácie, no zatiaľ mu chýba v kádri kvantita i kvalita.

21.07.2017 21:44
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (1)

Slovan absolvoval v stredu a vo štvrtok dva prípravné zápasy v Pardubiciach a oba prehral – 1:2 po sam. nájazdoch a 2:5. Český kouč slovenského tímu mal k dispozícii len šesť ostrieľaných útočníkov a päť obrancov. Zvyšok doplnili juniori.

„Nie je to jednoduché. Ešte stále máme dostatok času na poskladanie mužstva, ale ideálne by bolo, keby som už mal všetkých hráčov pokope. Vadí mi, keď už máme od nejakého hráča prísľub a nakoniec podpíše zmluvu inde. V tíme sa už objavujú aj zvučné mená, ale stále tu nemám to, čo by som si predstavoval. Potrebujeme kvalitného centra a dvoch silných obrancov, a tí tu zatiaľ jednoducho nie sú,“ priznáva Říha.

Začiatkom týždňa sa do Slovana vrátil útočník Lukáš Kašpar a ofenzívu by mal vystužiť aj Michal Řepík. „Chýbajú nám najmä hráči do elitných formácií. Kašpar by mal byť jeden z nich, prím by mal hrať aj Řepík. Veľké pokroky v rekonvalescencii robí Marek Viedenský. Až štyria hráči vycúvali na poslednú chvíľu, čo môžeme ťažko ovplyvniť. Túto dieru však musíme zaplátať,“ vysvetľuje.

Pôvodne sa chcel Slovan vydať cestou zámorských posíl. Športový riaditeľ Oldřich Štefl avizoval koncom júna päť hráčov do útoku a dvoch obrancov. „Taký bol zámer. Teraz je to však trochu inak. Dohody s agentmi hráčov sú dosť zložité. Ťažko môžeme konkurovať Sibiru alebo moskovským klubom, v podstate takmer všetkým tímom z KHL,“ dodáva Říha.

Dobre si uvedomuje, že pozíciu Slovana pri rokovaní s hráčmi komplikujú dlhy z minulosti a fanúšikovia sú čoraz viac nespokojní s aktuálnym zložením kádra.

„Diskusie nečítam, ale viem, že ľudia majú vysoké očakávania a všetko pozorne sledujú. Stále pred sebou tlačíme vagón z minulej sezóny. Musíme ich vyriešiť a do budúcna to bude opäť výrazne ľahšie. Slovan je totiž pre atmosféru a hokejové mesto pre hráčov stále lákadlo,“ naznačuje. Počas prvých troch týždňov prípravy si otestoval viacero mladších adeptov na miesto v zostave. Pochvaľuje si ich, no nevie, či mu k dispozícii ostanú tí najlepší.

„Vybrali sme si štyroch, ale opäť je to o dohode. Niekto chce odísť do zámoria, iný je zase v projekte dvadsiatky. Navyše, všetci by chceli mať istotu, že budú hrať. To im však sľúbiť nemôžem. Predpoklady na to majú. Takí mladí tu dlho neboli, ale aj tak im to sľúbiť nemôžem,“ hovorí Říha, ktorý sa v úvode sezóny bude spoliehať na brankársku dvojicu Janus, Štepánek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha