Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeglič: Víťazstvo sme si zaslúžili

Výhra na ľade dvojnásobného držiteľa Gagarinovho pohára sa vždy cení. Obzvlášť po takom kvalitnom výkone.

13.10.2016 17:04
Žiga Jeglič Foto: ,
Žiga Jeglič.
debata

Slovanu vychádza ďalší náročný trip v Kontinentálnej hokejovej lige nad očakávania. Po pondelkovom víťazstve v Jaroslavli 3:2 po predĺžení si v stredu „pripol“ skalp Dynama Moskva – víťaza KHL zo sezón 2011/2012 a 2012/2013.

„Som rád, že sme podali disciplinovaný a taktický výkon. Dynamo má silné mužstvo, doma hrá dobre a málokedy tu prehráva. Chlapci hrali pre mužstvo a výsledok, nie individuálne. Odohrali sme dobrý zápas, tešíme sa z troch bodov,“ uviedol na klubovej stránke tréner belasých Miloš Říha.

Jeho zverenci predviedli jeden z najlepším výkonov v sezóne. Začali aktívne a hoci rýchlo inkasovali po vlastnom góle obrancu Ďalogu, naďalej dostávali favorita pod tlak a odmenou im boli dva presilovkové góly v závere úvodnej dvadsaťminútovky.

„Prvá tretina bola z oboch strán tak trochu ospalá. Dali sme v nej však dva skvelé góly v presilovkách a odohrali ju bez vlastného vylúčenia, čo nám veľmi pomohlo. Ku koncu sme sa do toho zahryzli a odmakali posledných dvadsať minút. Pred mojimi dvoma gólmi som dostal od chlapcov perfektné nahrávky a padlo to tam,“ zhodnotil duel obranca Tomáš Kundrátek.

Po gólovo bohatej prostrednej časti Slovan odpovedal na zvyšujúci sa tlak domácich v tretej tretine najlepšie, ako mohol. Agilný Jeglič sa pred bránkou výborne zorientoval, pripravil si puk a zavesil ho do ľavého horného rohu.

„Dnes to bol z našej strany veľmi dobrý výkon od začiatku až do konca – až na pár chybičiek v obrannom pásme. Myslím si, že môžeme byť radi za víťazstvo nad silným súperom, ktorý doma často neprehráva. Bola to zaslúžená výhra,“ povedal slovinský legionár.

Chyby, ktorých sa Slovan dopustil niekoľko, spoľahlivo hasil Barry Brust, vymenil predtým spoľahlivo chytajúceho Justina Poggeho. Najproduktívnejším hráčom zápasu bol Jonathan Cheechoo – pripísal si gól a dve presné prihrávky.

„Hrali sme dobre v presilovkách, v prvej tretine sme v nich strelili góly. Na tom sme postavili našu hru v ďalšom priebehu. Aj potom sme ukázali dobrý hokej, predovšetkým v súperovom pásme,“ načrtol 36-ročný Kanaďan.

Slovenský zástupca ťahá trojzápasovú víťaznú sériu. Vďaka nej sa výrazne priblížil k priečkam play off. Dnes od 18.30 (prenos na Sport2) ukončí trip na ľade Viťazu Podoľsk.

„Urobili sme zopár chýb, najmä pri dvoch zblokovaných strelách, ktoré skončili v našej sieti. Na tom ešte popracujeme. Verím, že do ďalšieho zápasu sa ešte zlepšíme,“ uzavrel Cheechoo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Žiga Jeglič