Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Gól deväť sekúnd pred koncom? Som poriadne vytočený

Návrat ako hrom. Pred vypredaným štadiónom, proti najsilnejšiemu tímu v súťaži. S napínavým koncom a víťaznou bodkou. Slovan Bratislava zdolal moskovské CSKA 3:2 po samostatných nájazdoch aj zásluhou debutujúceho obrancu Ľubomíra Višňovského.

15.11.2015 08:22
Ľubomír Višňovský Foto: ,
Ľubomír Višňovský v zápase proti CSKA Moskva.
debata

Je to výnimočný hráč. Ešte pred zápasom mu to dalo niekoľkokrát pocítiť publikum, aby to hneď v prvej minúte stretnutia potvrdil aj on sám. Puk z obranného pásma vyviezol až na súperovu modrú, telom oklamal troch protihráčov a puk šikovne nahodil na mantinel. Nasledoval obrovský potlesk a skandovanie. Jedna časť štadióna kričala Ľubomír, druhá Višňovský.

„Počul som to, mám z toho veľkú radosť. Užíval som si to a priznám sa, že mi to zdvihlo sebavedomie Chcem sa divákom poďakovať za všetku doterajšiu priazeň,“ rozhovoril sa po konci duelu skúsený obranca.

Hoci pred ostrým štartom v KHL so svojimi spoluhráčmi veľa nenatrénoval, na ľade bol viac ako dosť. Tridsaťdeväťročný bek odohral proti CSKA viac ako 20 minút.

„Na konci som už dostával kŕče. Nečakal som, že ma bude tréner tak často posielať do hry. Nabudúce budem piť viac iontových nápojov, aby som sa vyvaroval kŕčom,“ priznal.

Slovan mal výborne rozbehnuté stretnutie, viedol 2:0, diváci sa zabávali, najprv mexickými vlnami a potom záverečným potleskom v stoji. Predčasne. Moskovčania najprv znížili a potom v hre bez brankára, ale s hráčom na trestnej lavici, deväť sekúnd pred záverečnou sirénou vyrovnali.

„Hnevá ma to, zbytočne sme stratili bod. To by sa nám nemalo stávať. A to sme boli na ľade najskúsenejší hráči. Som nasrdený, gól pred koncom ma poriadne vytočil,“ povedal Višňovský, ktorý si pri góle Roka Tičara pripísal asistenciu.

"Neprišiel som sem kvôli kanadským bodom, mojou úlohou je pomôcť mužstvu. Chcem trochu stmeliť kolektív. A je mi jedno, kto dá gól. Toto mužstvo prehralo veľa zápasov v rade, prestalo si veriť, som rád, že sme túto čiernu sériu prerušili,“ dodal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #HC Slovan Bratislava
Načítavajú sa športové výsledky...