Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský: Vymenil som hokejku. Pomohlo mi to

Z víťazného gólu mal veľkú radosť. Útočník Marek Viedenský rozhodol v poslednej minúte nedeľňajšieho zápasu o víťazstve bratislavského Slovana nad Medveščakom Záhreb (3:2).

07.09.2015 18:40
Marek Viedenský Foto: ,
Využitá presilovka nás naštartovala, začali sme hrať lepšie, prišli ďalšie šance, vravel Marek Viedenský o zápase proti Záhrebu.
debata

„Bolo to jednoduché – súperov brankár vyrazil puk, dával som ho do odkrytej časti bránky,“ opisoval situáciu slovenský reprezentant.

Už ste sa udomácnili v Slovane alebo si ešte len zvykáte v novom pôsobisku?
Postupne si zvykám. Verím, že sa do svojho tempa dostanem, stále je čo zlepšovať. Škoda, že z piatich domácich zápasov sme získali len šesť bodov. Verím, že nejaké dovezieme aj zo stretnutí vonku.

Ste spokojný so svojimi výkonmi?
Dúfam, že budú lepšie. Chýba mi trochu sebavedomia. Je na mne, aby som trénera výkonmi presvedčil a dostal ešte viac času na ľade. S tým rastie aj hráčova sebadôvera. Musím viac udržať puk na hokejke a vyvarovať sa chýb.

V čom vidíte rozdiel v porovnaní s najvyššou fínskou súťažou?
Medzi ňou a KHL nie je veľký rozdiel. V káhael sa hrá viac do tela, vo Fínsku viac kombinačne, v oboch súťažiach treba poriadne korčuľovať. Musím sa dobre prichystať na to, čo je tu a teraz. Iné neriešim.

Ako chutil víťazný gól? Čo mu predchádzalo?
Chutil vynikajúco. Konečne som sa dočkal gólovej radosti. Predchádzal jej náš rýchly útok, potiahol ho Laco Nagy. Súperovmu brankárovi puk po Kašparovej strele vypadol, nemal som problém poslať ho do prázdnej bránky. Našťastie tam padol, lebo v poslednom čase nám to nepadalo, v koncovke sme sa trápili.

Góly Slovana prišli až v tretej tretine. Čo k nim chýbalo v prvých dvoch?
Tlačili sme sa pred bránku, mali sme aj dosť šancí. Nepremenili sme ich, no bojovali sme až do konca – a vďaka tomu sme napokon vyhrali.

Na čo kládol tréner Miloš Říha dôraz v tretej tretine v oddychovom čase pred presilovkou? Po ňom Slovan strelil dva góly…
Vravel nám, že nehráme zle, no musíme sa upokojiť, zbaviť sa kŕča. Aj ja som bol trochu nervózny, no rozdýchal som to. Vymenil som aj hokejku – a pomohlo mi to. Využitá presilovka nás naštartovala, začali sme hrať lepšie, prišli ďalšie šance. A aj keď Medveščak náhodne vyrovnal, v samom závere sme strhli víťazstvo na našu stranu.

Čo môže znamenať pre Slovan?
Hrali sme piaty a posledný zápas domácej série. Pred prvým tripom za súpermi padlo nanajvýš vhod. Verím, že nás na výjazd dobre pripraví. Pôjdeme naň s väčším odhodlaním i sebavedomím. Čakajú nás tri ťažké zápasy, tretí na ľade Medveščaku, tak sme mu trochu brnkli po nose.

Čo musí Slovan zlepšiť, aby častejšie vyhrával?
Máme dobrý útok, vynikajúcich brankárov, kvalitnú obranu. Chýbajú nám góly – aj z presiloviek – to je zatiaľ náš najväčší problém. Znamená to viac sa tlačiť do bránky. Strieľame dosť, no musíme mieriť presnejšie, byť efektívnejší. Ak by sme boli, nemuseli sme na góly čakať tak dlho. Triafame brankára alebo žŕdky. Keď dáme aspoň tri góly, spravidla vyhráme. Stále je však len začiatok sezóny, verím, že v ďalších zápasoch budú naše výkony lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Marek Viedenský
Načítavajú sa športové výsledky...