Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vondrka so slzou v oku venoval gól dedovi do neba

Hráči Slovana v Bratislava podali v tejto sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v pondelok jeden zo svojich najlepších výkonov.

15.12.2014 22:19
debata
Gólová radosť Michala Vondrku (vľavo) a Tomáša... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Tomáš Netík, Michal Vondrka, Slovan, hokej, radosť Gólová radosť Michala Vondrku (vľavo) a Tomáša Netíka.

Odniesli si to hokejisti fínskeho Jokeritu Helsinki, ktorí v Bratislave prehrali vysoko 2:6. „Hrali sme jednoducho z vlastného pásma a nahadzovali si puky k súperovi. Mali sme Jokerit prečítaný, oni mali s nami veľké problémy. Veľmi nám pomohol gól v prvej minúte a potom sme pridali druhý. To bol správny impulz k víťazstvu,“ povedal po zápase útočník Michal Vondrka, ktorý sa na pondelkovom triumfe podieľal presným zásahom a asistenciou.

Českému krídelníkovi sa v ostatnom čase strelecky nedarilo, puk za súperovho brankára dostal v KHL po viac ako dvoch mesiacoch. Predtým skóroval začiatkom októbra v Petrohrade pri prehre Slovana s SKA 2:7. Pondelkový zásah do siete Jokeritu mal pre Vondrku špeciálnu príchuť. „Tento gól venujem môjmu dedovi, ktorý zomrel minulý týždeň. Beriem to ako takú satisfakciu,“ povedal so slzou v oku útočník Slovana.

Nasledujúci duel odohrajú „belasí“ až o týždeň, v pondelok 22. decembra hostia Ladu Togliatti. Na programe je totiž asociačný termín. „Mali sme náročných súperov v ostatných zápasoch a osem bodov pred prestávkou je úžasných,“ dodal Vondrka.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Vondrka #Jokerit Helsinki