Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lev definitívne končí. Slovanu bude chýbať

Od zisku Gagarinovho pohára ich koncom apríla delilo jediné víťazstvo. Prešli dva mesiace a HC Lev Praha musel pre finančné problémy oznámiť, že v budúcom ročníku nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa nepredstaví.

01.07.2014 16:28 , aktualizované: 19:34
HC Lev Praha, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Leva Praha.
debata (4)

„V budúcej sezóne štartovať nebudeme,“ potvrdil pre ČTK PR riaditeľ HC Lev Jan Rachota. O krachu projektu pražského Leva sa nahlas hovorilo od minulého týždňa. Majitelia klubu potvrdili finančné problémy, no deklarovali, že sa snažia situáciu vyriešiť tak, aby klub v KHL pokračoval. To sa im však nepodarilo.

„S klubom som mal podpísanú zmluvu, takže ma to veľmi mrzí. Väčšina klubov už má poskladaný káder pre nasledujúcu sezónu, o to horšie sa mi bude teraz hľadať nový angažmán,“ vraví slovenský obranca Juraj Mikuš.

Tvrdí, že koniec pražského klubu si dlho vôbec nepripúšťal. „Po sezóne nám hovorili, že Lev ostáva v Prahe a dementovali všetky negatívne správy, ktoré sa objavili v médiách. Ešte nedávno sme si cez klub objednávali nový výstroj pre budúci ročník. Pred týždňom nám vyplatili prémie za úspešné play off a podpísali nových hráčov. Že to nedopadne dobre, som tušil až po štvrtkovom vyjadrení majiteľa klubu. Potom ma už na smutný koniec pripravoval aj agent,“ hovorí Mikuš.

Priznáva, že v Leve neboli počas minulej sezóny ani raz problémy s meškajúcimi výplatami. Naopak, všetko fungovalo až do konca na profesionálnej úrovni. Koniec pražského klubu nepotešil ani slovenského zástupcu v KHL Slovan Bratislava.

„Je to veľká škoda pre nás i pre celú súťaž. Lev bol výborný súper, vzájomné zápasy vypredávali štadióny a hrali sa vo vynikajúcej atmosfére. Navyše, mal za sebou nesmierne úspešnú sezónu. Možno sa nám podarí získať niekoho z bývalých hráčov Leva, ale za cenu konca pražského klubu, to považujem za Pyrhovo víťazstvo,“ vraví generálny manažér Bratislavčanov Maroš Krajči.

Slovan mal v predošlom ročníku problémy s meškajúcimi mzdami. Hrozilo mu niekedy aj to, že sa nepredstaví v novom ročníku KHL? „Určite nie. Máme inú štruktúru financovania a úplne iný rozpočet. Pražský klub bol viazaný na jedného alebo dvoch majiteľov. Ukázalo sa, že keď ide len o obchod a klub nemá tradíciu, nefunguje to. Už v prípade pôsobenia Leva v Poprade šlo len o biznis a zopakovalo sa to aj v Prahe,“ vysvetlil Krajči.

Lev odohral v Poprade jedinú sezónu 2011/12 a zanechal po sebe dlhy.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Lev Praha