Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dostal príučku. Udobrí si divákov?

Vypískali ich. Udobria si fanúšikov? Záverečný zápas hokejistov Slovana v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy proti Medveščaku Záhreb ukáže, či ich nedeľňajšie zlyhanie proti moskovskému Spartaku bola epizóda alebo ide o krízový jav.

03.03.2014 17:26
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (2)

Akokoľvek, Ivanovi Švarnému, bývalému spoluhráčovi, ktorý oblieka dres Medveščaku, môžu v dobrom závidieť účasť v play off. Postup chorvátskeho nováčika do vyraďovacej časti patrí k najväčším prekvapeniam toho ročníka KHL.

Podľa mátoťného výkonu v nedeľňajšom zápase to vyzeralo, akoby boli od októbra bez výplat hokejisti bratislavského tímu, nie hostia. Spartak dohráva súťaž s finančnou pomocou vedenia ligy. S ôsmimi juniormi v zostave a s 18-ročným Igorom Šesterkinom v bránke nedovolil nemohúcim domácim skórovať. Jeden z historicky najznámejších ruských klubov delil od historického zopakovania antirekordu v sérii prehier v šampionátoch ruského hokeja jeden zápas. Na bratislavskom ľade sa na veľkú radosť pár desiatok priaznivcov Spartaka zastavila na čísle devätnásť. Spartak je v tejto sezóne jediný tím, ktorému Slovan nedal gól.

„Prehry som už prestal počítať. Narážky na antirekord ma netrápia. A keď sa spomína rekord, jeden sme určite utvorili – ako dlho hráme bez pravidelného príjmu. Sme mužstvo altruistov, robíme všetko možné,“ uviedol pre média tréner Spartaka Fiodor Kanarejkin.

Jeho zverenci dali slovanistom lekciu, ako sa hrá o česť. Domáci sa trápili, postupom času a po inkasovaných góloch k hernému kŕču sa pridružila i frustrácia.

„Nevypracovali sme si veľa šancí a tie, čo sme mali, sme nevedeli premeniť. Bez gólu sa vyhrať nedá, Spartak hral naozaj dobre. Ťažko sa hrá, keď diváci pískajú, je mi to ľúto. Nehrali sme dobre, možno na nás doľahlo, že nám ušiel postup do play off,“ mrzelo útočníka Marka Daňa. V tretej tretine sa odhodlal aj pobiť, zhodil rukavice, aby mužstvo naštartoval. „Chcel som priniesť nový impulz. Tlačili sme sa do bránky, strkanica vyplynula zo situácie. Ani to však ku gólu neviedlo.“

Obranca Martin Štajnoch sa tiež pokúšal priniesť vzruch fyzickými kontaktmi.

„Urobili sme si hanbu, divákom sme pokazili záver víkendu. Opäť sa ukázalo, že v tejto lige nie je slabý súper. Ľudia si možno mysleli, že mužstvo, o ktorom sa píše, že nemá nič vyplatené, príde k nám prehrať. Nič sme neurobili vpredu a rovnako ani vzadu,“ vravel sebakriticky bezprostredne po zápase.

Tréner Rostislav Čada priznal, že v mužstve sa nenašiel líder, ktorý by zavelil k obratu. „Podali sme fyzicky slabý výkon, čo sa prejavilo v nedostatočnom pohybe. Silové prevedenie obranných i útočných súbojov bolo veľmi slabé a nedostatočné. Náznaky kombinácií, ktoré sme si utvorili a mohli z nich skórovať, sme riešili pomaly a zložito. Po druhom inkasovanom góle klesla aj psychika. Nenašiel sa nik, kto by mužstvo potiahol,“ podotkol. Čo hovoril hráčom počas oddychového času po treťom góle? „Aby sa vrátili k organizovanej hry a neinkasovali už ďalší gól.“

Spartak ukázal, že vždy je o čo hrať. Slovan si dnes – zápas sa začína o 19.00 – môže napraviť reputáciu. Medveščak urobí všetko pre to, aby si udržal súčasné šieste miesto (má o bod viac ako siedmy CSKA), a tak sa v prvom kole play off vyhol SKA Petrohrad, jednému z favoritov na titul. V prvom zápase v Záhrebe, ktorého najväčšou hviezdou je útočník Jonathan Cheechoo, vyhral Slovan 4:3.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb