Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič o zápase proti Vladivostoku: Hanba!

V šatni Slovana to po zápase proti Admiralu Vladivostok (1:6) vyzeralo ako na kare, hráči sa roztrúsili v útrobách štadióna, hovoriť o debakli sa nikomu nechcelo.

18.01.2014 09:00
Branko Radivojevič Foto: ,
Branko Radivojevič.
debata

Nakoniec sa premohol jeden z najskúsenejších v kabíne belasých, Branko Radivojevič. Slovanistická deväťdesiatdvojka si servítku pred ústa nedávala a zvozila výkon celého mužstva pod čiernu zem.

„Je mi ľúto Jara (Janusa), aj dnes chytal dobre, ale našimi veľkými chybami a nezodpovednosťou sme zo zápasu urobili debakel,“ hodnotil po stretnutí Radivojevič.

Najskloňovanejším výrazom po prehre bolo slovo dôraz, práve ten vraj najviac chýbal domácim pred inak vynikajúcim gólmanom hostí Jevgenijom Ivannikovom. „Bola to jednoducho hanba, pred brankárom sa takto nehrá. Nikto neclonil, nedorážal, nečudo, že neskórujeme,“ tvrdil skúsený útočník.

„Dnes sa pekné góly nedávajú, pred bránkou sa treba biť. Videli sme, ako Vladivostok premieňa šance po dorážkach,“ kritizoval. Mal na mysli predovšetkým štvrtý a piaty gól v sieti Slovana, keď hráči z ďalekého východu puk doslova za Janusa pretlačili.

Po zápase sa veľa diskutovalo o situácii z druhej tretiny, keď na trestnú lavicu odišiel Michel Miklík. Pravdepodobne každý na štadióne bol presvedčený, že po faule na hráča belasých pôjdu sedieť hostia. Rozhodca na prekvapenie všetkých ukázal na Miklíka a Slovan v oslabení inkasoval na 1:2.

„Nechám to na rozhodcovi, či to bol faul, alebo nebol. Podstatné je, že sme sa v tej situácii neubránili a dostali sme gól. Ten zápas sa však stále dal otočiť,“ potvrdil.

Slovan ho však neotočil, naopak, pred koncom zápasu hráči akoby zišli z ľadu, keď za tri minúty inkasovali tri rýchle góly. „To bola katastrofa, v tejto súťaži si nemôžeme dovoliť takýto kolaps,“ myslí si Radivojevič.

Šanca na play-off už iba tlie, deväť kôl pred koncom základnej hracej časti Slovan stráca na ôsmu postupovú pozíciu až trinásť bodov. „Pre nás to bol play-off zápas už dnes, no nezvládli sme ho. Pokiaľ šanca žije, budeme bojovať,“ dodal na záver.

Janus: Ukázali nám, ako má vyzerať dôraz pred bránkou

Azda najviac sklamaným hráčom Slovana bol po zápase brankár Jaroslav Janus. Za inkasované góly nemohol, napriek tomu puk vyťahoval zo siete až šesťkrát.

Kde hľadať príčiny tak vysokej prehry v zápase, ktorý mužstvo potrebovalo vyhrať.
Nepokrývali sme hráčov pre našou bránkou, všetky góly sme dostali práve z tohto priestoru.

Skóre 1:6 je hrozivé. Bol Vladivostok až tak silný súper?
Brankár Ivannikov odohral jeden vynikajúci zápas. A na konci nám súper ukázali, ako má vyzerať dôraz pred bránkou.

Ktorý moment v stretnutí rozhodol o konečnom výsledku?
Zlomový bol podľa mňa tretí gól. Vypracovali si náskok, ktorý sa ukázal byť rozhodujúci. Škoda, mali sme aj my šance.

Play-off vám zrejme definitívne uniká.
Naháňame body, ktoré sme postrácali počas celej sezóny. Ale nemôžeme viac prehrávať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Branko Radivojevič