Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada: Nestratili sme bod, ale dva vydreli

Tréner hokejistov Slovana Bratislava Rostislav Čada na rozdiel od hráčov nedával najavo sklamanie zo straty bodu v zápase proti Sibiru Novosibirsk.

14.01.2014 08:48
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

Belasí vyhrali nad súperom z ďalekého východu 2:1 po samostatných nájazdoch keď o víťazstvo v riadnom hracom čase prišli pár minút pred koncom.

„Nedomnievam sa, že by sme dnes stratili bod. Naopak, my sme vydreli dva. Sibir je kvalitné mužstvo, ktoré ašpiruje na play-off, takže výhra po predĺžení je proti tomuto tímu dobrým výsledkom a tiež impulzom pred ďalšími zápasmi,“ skonštatoval po stretnutí český kouč.

Ten bol spokojný najmä s nasadením hráčov. „Naozaj to bol rýchly a dôrazný zápas s veľkým nasadením na oboch stranách. Urobili sme v ňom málo chýb, boli sme mimoriadne úspešní v osobných súbojoch a to je aj dôvod, prečo padlo tak málo gólov,“ ocenil výkon tímu.

Čada je presvedčený, že Slovanisti podali jeden z najlepších výkonov v uplynulom období. „Už dlho sme nehrali tak dobre v obrane a v strednom pásme, ako dnes. Toto je tá cesta, ktorá vždy povedie k bodom,“ zhodnotil.

Tréner odmietol vyzdvihnúť výkony jedtnotlivcov, podľa neho zahral dobre celý tím. „Pochválim všetkých, tento tím proti Novosibirsku jednoducho nemal slabší článok. Možno by som len spomenul vynikajúce výkony oboch brankárov,“ vyhlásil.

Čada vie, prečo jeho zverenci hrajú diametrálne odlišne v domácich zápasoch a na výjazdoch. „Tá atmosféra na štadióne je pre nás mimoriadne dôležitá, ženie nás stále vpred. Je to jeden z dôvodov, prečo doma získavame podstatne viac bodov, ako vonku,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava