Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina z Rigy Janus: Som rád, že sme sa ich nezľakli

Brankár Jaroslav Janus bol s 38 úspešnými zákrokmi hrdinom Slovana v stretnutí KHL na ľade Dynama Riga, kde Slovan pred vyše 10 000 divákmi zvíťazil 3:1.

29.12.2013 21:53
hokej, khl, slovan, jaroslavlj, Janus Foto:
Jaroslav Janus.
debata

Hostia urobili dôležitý krok v naháňačke za postupom do play-off Západnej konferencie KHL, od ôsmeho miesta, ktoré okupuje Lokomotiv Jaroslavľ, ich teraz delí rovných desať bodov.

„Dnes to bol opäť skvelý kolektívny výkon. Som rád, že sme sa ich nezľakli, aj napriek veľkej podpore vypredaného hľadiska. Pomohol nám prvý strelený gól a z tejto výhody sme potom ťažili po zvyšok zápasu. Do záverečnej tretiny sme išli s trojgólovým náskokom a s jednoznačným úmyslom ho ubrániť. Škoda toho inkasovaného gólu, ale napokon neprekážal. Dôležitá sa ukázala bojovnosť, nasadenie a bolo vidieť, že máme o čosi viac síl ako súper, ktorý musel v sobotu hrať zápas proti Levu. Veľmi sa teším z dnešného výkonu a takéto tri body sa ešte môžu ukázať ako veľmi dôležité,“ komentoval posledné tohtoročné vystúpenie Bratislavčanov na klubovom webe 24-ročný brankár Janus, ktorého prekonal až v 50. minúte kanadský center v rižských službách Kyle Wilson.

„Vedeli sme, že domáci budú mať v nohách sobotňajší ťažký zápas. Nezačali však vôbec zle, ale, našťastie, sme ich tlak v úvodných minútach dokázali odraziť a druhú polovicu prvej tretiny sme zahrali naozaj veľmi dobre. Vedenie o tri góly je niekedy veľmi zradné, dostanete jeden a ocitnete sa pod veľkým tlakom. Riga ho dnes strelila až desať minút pred koncom, takže my sme to potom už jednoducho zavreli a náskok si postrážili až do konca zápasu,“ doplnil center Juraj Mikúš.

Na Bratislavčanov čaká do konca základnej časti KHL ešte 16 zápasov, pri trojbodovom odmeňovaní za víťazstvo v riadnom hracom čase nemusia byť márne ich vyhliadky na postup do play-offovej osmičky. Zverenci Rostislava Čadu najbližšie nastúpia v piatok 3. januára na ľade favorizovaného Metallurgu Magnitogorsk (12.00 SEČ).

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Janus