Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český obranca Trončinský posilou Slovana Bratislava

Český obranca Marek Trončinský sa prakticky okamžite po skončení svojho pôsobenia v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jugra Chanty-Mansijsk dohodol na angažmáne v Slovane Bratislava. Informovala o tom internetová stránka "belasých".

23.12.2013 16:45
Marek Trončinský, Peter Olvecký, Slovan Foto: ,
Marek Trončinský z Jugry (vľavo) a Peter Olvecký zo Slovana (vpravo) počas zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava a Jugra Chanty-Mansijsk v minulej sezóne. V tej aktuálnej bude Trončinský nastupovať už za "belasých".
debata

Dvadsaťpäťročný robustný zadák Trončinský (186 cm, 100 kg) hral za Jugru od predchádzajúcej sezóny. V tomto súťažnom ročníku nastúpil na 35 stretnutí, v ktorých strelil sedem gólov a pridal rovnaký počet asistencií. Na jeho konte je aj šesť mínusových bodov.

Platnosť Trončinskeho zmluvy so Slovanom ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. Rodák z Ústí nad Labem by sa mal premiérovo objaviť v zostave už v piatok 27. decembra v domácom zápase proti Neftechimiku Nižnekamsk.

„Som rád, že sa nám po zranení Michala Sersena podarilo pred ťažkou sériou zápasov rýchlo doplniť káder o hráča, ktorý má skúsenosti z KHL. Verím, že nám Marek pomôže naplniť ciele, ktoré sme si vytýčili,“ povedal tréner Rostislav Čada.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Trončinský