Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna smola. Pri zakončení sme jednoducho zlyhali, tvrdí Čada

Tréner hokejistov Slovana Bratislava Rostislav Čada vie, že jeho mužstvo v pondelok večer proti Atlantu Mytisči stratilo dva body. Belasí prestrieľali moskovský klub v pomere 39:19 no skórovať sa im podarilo iba jedenkrát.

10.12.2013 00:20
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

Napriek veľkému počtu úspešných zákrokov brankára hostí Stanislava Galimova Čada z neho odmieta robiť hrdinu. „Výkon brankára je vždy taký, ako strelecká schopnosť mužstva. Náš výkon nebol v tomto smere dostatočne dobrý na to, aby sme Galimova prekonali viackrát. Počas presilových hier sme si vypracovali veľa gólových príležitostí, bohužiaľ, v koncovke sme zlyhali,“ hodnotil kouč.

Čada tiež nechcel hovoriť o nešťastnom zápase, či streleckej smole svojich zverencov. „To nie je smola, hovoriť o nej v hokeji nie je nesprávne. Dnes to bol skôr nedostatok fyzických síl, ktoré pri zakončení tím potreboval,“ skonštatoval skúsený Čech, ktorý narážal na fakt, že Slovan odohral dve náročné stretnutia počas 26 hodín.

Čada bol po zápase spokojný hlavne s obrannou činnosťou mužstva. “Chlapcov určite pochválim aj za bojovnosť a nasadenie vo chvíľach, keď už boli unavení," hodnotil.

Štyri domáce zápasy a osem bodov. Taký je výsledok série štyroch decembrových stretnutí belasých na domácom ľade. „Bodov sme mohli mať aj viac,“ potvrdil Čada.

Slovan si po mizernom úvode do sezóny udržuje odstup od postupových pozícií do play-off v rozmedzí od dvanásť do šestnásť bodov. Aby toto manko zmazal, bude musieť voziť body aj z „východu“. „Teraz si hlavne cením, že po poslednom ruskom tripe sme dvihli hlavy hore. Mali sme veľkú motiváciu tento nezdar odčiniť,“ komentoval Čada.

A ako hodnotí tréner po troch zápasoch prínos Miroslava Šatana pre mužstvo? „Na to, že tak dlho nehral a nastúpil do plného zápasového rytmu, splnil očakávania,“ povedal. Na otázku, či ho náhodou počas predvianoćného tripu nenechá v Bratislave, odpovedal jednoznačne a s úsmevom: „Nenechám ho odpočívať, oddychoval už dosť,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava