Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najviac si cením výhru nad Magnitogorskom, vraví tréner Pokovič

Tri zápasy doma, tri víťazstvá. Taká je bilancia trénera Ľubomíra Pokoviča na lavičke Dynama Minsk.

29.11.2013 18:30
Ľubomír Pokovič. Foto: ,
Ľubomír Pokovič.
debata

Po tom, čo vedenie klubu odvolalo pre zlé výsledky trénera Andrijevského, posunulo na jeho miesto skalického rodáka, dovtedajšieho asistenta.

Akú úlohu ste dostali od vedenia klubu?
Zlepšiť hru i výsledky. V situácii, v akej som prevzal mužstvo, sa účasť v play off nespomínala. Kým však žije šanca, budeme o ňu bojovať.

Výsledky sa zlepšili. Čo ste zmenili?
To je teraz najčastejšia otázka, ktorú dostávam. Nerád na ňu odpovedám. Nechcem, aby to vyznelo, že idem proti môjmu predchodcovi. Každý tréner prinesie niečo nové, usilujem sa o to aj ja. Niečo som zmenil v zložení útokov, ale nie veľa.

Neobávali ste sa, že vedenie klubu odvolá celý trénerský tím?
Bola to jedna z alternatív. V trénerskom živote som už zažil rôzne výmeny, nič v ňom nie je isté. Vedenie riešilo situáciu odvolaním prvého trénera, ja naďalej pokračujem vo svojej práci.

Ktoré z troch víťazstiev vás najviac potešilo? Zdolali ste Magnitogorsk (3:1), Nižnekamsk (4:3) i Čeľabinsk (4:2).
Najviac si cením výhru nad silným Magnitogorskom.

S Nižnekamskom ste prehrávali 0:2, no zdolali ste ho 4:3. Nerodil sa tento úspech ťažšie?
Všetky tri stretnutia držali divákov v napätí až do konca. Zvrátiť nepriaznivý vývoj v náš prospech je vždy príjemné. Teší nás to najmä kvôli našim výborným fanúšikom. Registroval som, že opäť na hokeji prežívajú radostné chvíle. V Kontinentálnej hokejovej lige máme najväčšiu arénu, opäť sa zapĺňa.

Ako na tri výhry zareagovalo vedenie klubu?
Naznačilo mimoriadnu spokojnosť. Úprimne, tri výhry čakal málokto. Najbližšie nás čaká náročná séria vonku, poskytne objektívnejší obraz o našej výkonnosti.

Dokedy máte zmluvu?
Na mojej zmluve sa nič nezmenilo, mám ju do konca sezóny.

Momentálne ste tréner poverený vedením mužstva. Je to dočasný stav alebo trvalý do konca sezóny?
Tým sa nezaťažujem, no uvedomujem si, že nesiem najväčšiu zodpovednosť za mužstvo.

Pociťujete v Minsku väčší tlak než v iných kluboch, kde ste pôsobili? Po skončení minulej sezóny sa objavili správy, že prezident krajiny Alexander Lukašenko chcel klub pre neuspokojivé výkony stiahnuť z KHL.
Tlak je porovnateľný s inými klubmi, v ktorých som pôsobil. Trénerská práca je všade približne rovnaká, či ste v Slovane, v Nemecku alebo v Bielorusku.

Boli ste zaangažovaný do príchodu obrancu Richarda Lintnera?
Vybavoval to jeho agent. Som rád, že máme v mužstve ďalšieho skúseného obrancu. Verím, že usmerní mladých spoluhráčov, bude užitočný v presilovkách i oslabeniach. Prostredie dobre pozná, už tu pôsobil. Len Lukáš Krajíček a Rišo majú z našich bekov viacročné skúsenosti z KHL. Rišo na prvý zápas nastúpi v Novosibirsku. Potešilo ma, že k víťazstvu nad Nižnekamskom mi gratuloval aj tréner Vladimír Vůjtek s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom. Boli v Minsku na pracovnej ceste v súvislosti s majstrovstvami sveta. Pokiaľ viem, odchádzali spokojní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Minsk #Ľubomír Pokovič