Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL chce vyššie tresty pre opilcov, ale aj liečenie

Kontinentálna hokejová liga bude zrejme tvrdšie postihovať hráčov za ich alkoholové priestupky. Šéfovia klubov žiadajú pre opilcov vyššie tresty, ktoré by mali byť zakotvené v novej kolektívnej zmluve.

20.11.2013 16:00
KHL, Kontinentálna hokejová liga Foto:
Ilustračná fotografia
debata

Prijať by sa mala po skončení sezóny. Minulý víkend doplatil na svoj alkoholový exces útočník Michail Anisin z ukrajinského tímu Donbass Doneck. Opil sa v nočnom klube v Ufe a pobil sa tam. Neskôr v nemocnici vulgárne nadával a vyhrážal sa lekárom a novinárom. Bol okamžite vyradený z kádra Donbassu a to isté zrejme čaká aj Sergeja Varlamova, s ktorým si mal Anisin skočiť do vlasov.

„Skončil u nás nielen preto, že sa opil a pobil. Bez vysvetlenia opustil mužstvo a to nemožno akceptovať,“ cituje server idnes.cz trénera Donecka Andreja Nazarova. „Iba som sa bránil v boji. Dúfam, že ešte dostanem možnosť vrátiť sa do veľkého hokeja,“ odkázal 25-ročný Anisin prostredníctvom médií a ospravedlnil sa fanúšikom. Bude to však mať ťažké. Podľa pravidiel KHL musí klubu zaplatiť náhradu vo výške dvoch tretín platu za obdobie, ktoré mu chýbalo do konca zmluvy. Ide približne o sumu 25 miliónov rubľov, čo je takmer 563 000 eur.

„Nemyslím si, že musíme zavádzať nejaké brutálne opatrenia. Mali by sme hráčom skôr poskytnúť možnosť liečby a pomôcť im z ťažkej situácie,“ povedal pre agentúru ITAR-TASS Valerij Kamenskij, šéf športovej disciplínarnej komisie KHL. Podobne sa vyjadril šéf celej súťaže Alexander Medvedev už v lete, keď reagoval na nečakaný až tajomný odchod Alexeja Žerdeva z tímu Lev Praha. Neoficiálne za tým tiež mohli byť hokejistove problémy s alkoholom. Šéf hráčskej asociácie KHL Andrej Kovalenko navrhuje pre Anisina netradičný trest: „Nech si vezme metlu a bude upratovať na štadióne.“

Vedenie KHL sa chce zrejme inšpirovať zámorskou NHL, kde hráči v podobných prípadoch dostávajú vysoké tresty a môžu ich aj vylúčiť zo súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #KHL #hokej #tresty