Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Janus: Pomohli mi žŕdky, vyhrali sme ako tím

Brankár Slovana Jaroslav Janus v 32. min za stavu 0:1 vystriedal zraneného kolegu Miroslava Kopřivu. "Na takú situáciu musíte byť pripravený. Som rád, že sme víťazstvo strhli na našu stranu," usmieval sa po zápase.

19.11.2013 23:50
Jaroslav Janus Foto: ,
Brankár Jaroslav Janus v akcii proti Avangardu Omsk.
debata

Aké je nastúpiť do stretnutia za nepriaznivého stavu?
Nie je to jednoduché, no aj na to musí byť brankár pripravený. Miro chytal do zranenia skvele, dúfam, že bude čoskoro v poriadku. Krátko po tom, čo som ho vystriedal, som mal aj šťastie. Súper dvakrát trafil žŕdku, my sme odpovedali dvoma gólmi. Viedli sme, do kabíny sa nám šlo lepšie. Chalani príkladne bojovali, vracali sa do obrany, dupali naspäť. V tretej tretine nepúšťali hostí do prečíslení. Podali sme výborný kolektívny výkon.

Ako ste videli zápas, kým ste boli na striedačke?
Hostia boli v prvej tretine lepší, mali viac šancí. Potom sme zabrali, strelili sme tri góly a rozhodli.

Kedy ste dostali pokyn, že idete na ľad?
Nevedel som presne, čo sa deje, no hneď som sa začal rozcvičovať, keď som videl Mira kľačať na jednom kolene. Musíte byť stále nachystaný, hokej je tvrdý a kontaktný šport. Brankár nemôže rozmýšľať, čo sa stane, či dostane gól alebo sa zraní.

Čakali ste na prvý úspešný zákrok, aby ste sa dostali do pohody?
Pomohol mi nahodený puk od červenej čiary. Sklepol som ho lapačkou, to bol môj prvý dotyk s pukom. Vzápätí sme hneď vyrovnali. To nás povzbudilo. Potom prišla aj nejaká robotka – také tečované puky na dobré rozcvičenie. Všetci sme si verili, vyhrali sme ako tím. Pomohli sme si navzájom. V predchádzajúcom zápase sme dostali šestku, chceli sme to odčiniť a opäť potešiť našich vynikajúcich fanúšikov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Janus