Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič sa v Čerepovci pripojil k Slovanu

V piatok predpoludním ešte trénovali hokejisti bratislavského Slovana v domácej aréne, popoludní odleteli do Čerepovca - a podvečer sa v dejisku prvého zápasu na ďalšom výjazde za súpermi Kontinentálnej hokejovej ligy zvítali s útočníkom Brankom Radivojevičom, novou posilou tímu.

26.10.2013 09:30
Slovan, Čada Foto: ,
Hokejisti Slovana.
debata

„Stále sa riadime našou stratégiou a filozofiou, ktorú máme: pokúsime sa bodovať v každom zápase. Doma sme odohrali šesť stretnutí, dosiahli sme štyri víťazstvá, na body sme siahali aj v ďalších dvoch. To je už minulosť, teraz sa sústreďujeme na to, aby sme čo najlepšie odohrali súboje so štyrmi kvalitnými mužstvami,“ uviedol pred odletom tréner Slovana Rostislav Čada. Jeho zverenci majú najdlhší a najnáročnejší výjazd na Ďaleký východ už za sebou. Na čo si trúfajú na tomto po trase Čerepovec, Jaroslavľ, Mytišči, Petrohrad?

„Cestovania je menej než na predchádzajúcom tripe, zo športového hľadiska je to rovnaké. Súpera si nevyberiete, nevidím medzi nimi rozdiely. Súťaž je taká vyrovnaná, že nováčik Vladivostok nedávno vyhral u najväčšieho favorita v Petrohrade. Preto sa papierovými predpokladmi neriadim. Vždy je dobré vyhrať vonku prvý zápas série. Ak sa tak stane, je to najlepšie povzbudenie do ďalších, úspech zdvihne bojovú morálku, utvorí správnu náladu. Preto je dobré odštartovať čo najlepšie, tešíme sa na zápasy. S výnimkou Martina Bakoša, ktorý je dlhodobo zranený, sú všetci hráči k dispozícii. O brankárovi rozhodneme v deň zápasu,“ pripomína Čada.

S kým bude hrať v útoku Radivojevič, konkretizovať nechcel. „Predstavu mám, najprv sa však s Brankom porozprávame,“ podotkol. Podľa informácií zo Slovana vedenie KHL Radivojevičovu zmluvu zaregistrovalo, takže môže v sobotu nastúpiť.

„Veríme, že nám pomôže. Príchod nového hráča do tímu prináša i novú energiu – a tej má Branko na rozdávanie. Ja ho ako nového ani neberiem. V trenčianskej Dukle sme spolu hokejovo vyrastali od piatich do osemnástich rokov. Máme veľa spoločných zážitkov, teším sa, že pribudnú ďalšie,“ zdôraznil kapitán tímu Milan Bartovič.

Z minulého výjazdu sa Slovan vrátil so šiestimi bodmi. Je to norma aj pre nadchádzajúcu štvorzápasovú sé­riu?

„Každý bod zvonku so silnými súpermi sa cení. So šiestimi by sme boli určite spokojní. Najťažší bude zrejme posledný zápas proti hviezdnemu Petrohradu. Dovtedy nás preveria bojovné tímy, ktoré vedia byť veľmi nepríjemné. Sú v podobnej situácii ako my, takisto potrebujú bodovať,“ podotýka Bartovič.

Stretnutie Čerepovec – Slovan sa v sobotu začína o 15.00 nášho času.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Branko Radivojevič