Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fandili nám aj za stavu 0:3. Kde majú také publikum, pýta sa Čada

Z trénera hokejového Slovana Bratislava Rostislava Čadu sršala po zápase proti Traktoru Čeľabinsk (6:5) spokojnosť, úľava a ako aj sám priznal, dojatie.

13.10.2013 23:06
Rostislav Čada Foto:
Rostislav Čada.
debata

„Som veľmi hrdý. Veľmi,“ konštatoval pol hodinu po stretnutí český kouč, zvyčajne strohý a príliš oficiálny, no v nedeľu večer uvoľnený, usmiaty a na jeho pomery nezvyčajne zdieľny.

Čada považuje triumf nad Čeľabinskom za vydretý a veľkú vzpruhu pred ďalšími zápasmi belasých. Víťazstvo je podľa neho odmenou pre fanúšikov, ktorí na jeho tím nezanevreli ani za nepriaznivého stavu 0:3. „Povedzte, ktoré iné publikum by tak urobilo,“ opýtal sa.

„K dispozícii mám úzky káder, hráči majú za sebou dlhý a náročný trip, tí najvyťaženejší z nich nestihli zregenerovať, to bol problém nešťastnej prvej tretiny,“ poznamenal.

Nevydarený úvod si „odskákal“ brankár Miroslav Kopřiva. Po tom, ako z deviatich striel vyťahoval puk z bránky až trikrát, sa ho počas prestávky Čada rozhodol vystriedať.

„Po treťom góle som sa pozrel na hodiny a Jara (Janusa) som upozornil, že pôjde chytať. Kopřiva na inkasovaných góloch nenesie žiadnu vinu, ale bolo treba niečo spraviť. A tento ťah sa ukázal ako správny, bol jedným z rozhodujúcich momentov, ktoré nám vyhrali zápas. Mám zásadu, že pokiaľ brankár nepríde a nepýta sa striedať, často ho nemením, ale dnes to bolo jasné,“ povedal tréner.

Slovan vyhral v treťom zápase po sebe a zdá sa, že práve hra proti silným súperom mu vyhovuje viac. „Podľa výsledkov a predvedenej hry sa zdá, že by to mohla byť pravda. Ale ja ten dojem nemám. Myslím si, že neúspešné mužstvá z minulej sezóny sa výrazne posilnili, vedia, čo ich v Bratislave čaká a jazdia k nám výrazne pripravenejšie,“ tvrdil Čada.

A aký má teda Slovan recept na tých silných? „Tie bohatšie a ambicióznejšie tímy majú možno stále tendenciu myslieť si, že proti Slovanu by to mohlo ísť jednoduchšie. Som však presvedčený, že stretnutia nevypúšťajú,“ do­dal.

Tri domáce zápasy a sedem bodov, v tábore belasých takú úspešnú domácu sériu azda ani nečakali „Som maximálne spokojný, ale ja vždy očakávam úspech od najbližšieho zápasu a preto sa teraz potrebujeme sústrediť už na najbližší utorňajší duel proti Levu Praha,“ obrátil Čada pozornosť na derby zápas.

A čo od neho očakáva? „Lev nakúpil kvalitu, herný prejav a myslenie sa v pražskom mužstve podstatne zlepšili. Tí hráči sú pracovitejší a zodpovednejší. Na našej strane je zasa hrdosť a morálka. Naša hra je založená práve na týchto ľudských vlastnostiach a na zodpovednosti voči publiku,“ potvrdil.

Slovanisti nastúpia v utorok na ľad v rovnakom zložení. „Víťazná zostava sa predsa nemení. Zasahuje sa do nej len veľmi ťažko. V utorok večer však ponesie zodpovednosť,“ dodal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #čada