Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vždy myslím pozitívne, vraví oslávenec Janus

Na prvom domácom víťazstve Slovana mal výrazný podiel. Brankár Jaroslav Janus vytiahol v sobotu večer proti favorizovanej Kazani viacero skvelých zákrokov, bol veľkou oporou. "Chalani mi to uľahčili," pochválil spoluhráčov za výpomoc vzadu.

23.09.2013 08:00
Jaroslav Janus Foto:
Jaroslav Janus.
debata

V čom sa sobotňajší zápas líšil od neúspešných predchádzajúcich?
V prvej tretine som nemal veľa roboty, šli na mňa tuším štyri strely. Hrali sme veľmi dobre, zodpovedne v obrane. Zachytávali sme hráčov Kazane v strednom pásme, odtiaľ sme vyrážali do protiútokov. Ubránili sme sa aj v oslabeniach, no nedovolených zákrokov sa musíme v ďalších zápasoch vyvarovať. Dali sme o gól viac než silná Kazaň – a potešili sme seba i vynikajúcich divákov. Milan Bartovič v predĺžení pridal víťaznú čerešničku.

Ukázal Slovan náznak k zlepšeniu?
Verím, že áno. Cesta k lepším výsledkom sa odvíja od kvalitnej a obetavej obrany. Dostali sme len jeden gól, súpera sme veľmi do šancí nepúšťali.

Neobávali ste sa po vyrovnaní o výsledok?
Chceli sme udržať víťazstvo v riadnom hracom čase. To síce nevyšlo, no aj za nerozhodného stavu sme mali niekoľko možností rozhodnúť. Chalanom ďakujem, že v predĺžení zabezpečili víťazstvo.

Cítili ste v bránke pohodu?
Cítil som sa veľmi dobre. Výdatne mi vzadu pomohli spoluhráči, dobre blokovali strely. Zápas sme veľmi dobre zvládli tímovo, podstatne lepšie než predchádzajúce.

Odhadom – koľko čistých šancí ste chytili?
Neviem… V druhej tretine mali hostia možno dve čisté šance. Veľa ich nebolo, lebo chalani mi pomáhali. Z defenzívnej stránky sme podali doteraz náš najlepší výkon. Želám si, aby to takto fungovalo aj v ďalej. S takouto mentalitou a takýmto prístupom musíme nastupovať na každý zápas.

Beriete víťazstvo ako bonus k vašim 24. narodeninám?
Je to príjemné, keď máte sviatok a vyhráte doma pred skvelým publikom. Radi by sme takéto zápasy zopakovali aj v ďalších kolách, lebo veľmi potrebujeme body. Dva zo soboty nám pomôžu aj psychicky.

Ako ste sa osobne vyrovnávali s predchádzajúcou sériou prehier? Doliehala na vás?
Snažím sa vždy myslieť pozitívne a stále tvrdo makať. Iste, musíme si nevydarené zápasy rozobrať a povedať si, kde sa stali chyby. Na to máme video. Po každom stretnutí je dobré otočiť stránku a pripraviť sa na nasledujúci súboj. Ešte dobre, že zápasy idú v rýchlom slede, nie je čas pozerať sa dozadu.

Vnímali ste skandovanie vášho mena po úspešných zákrokoch?
Fanúšikovia sú skvelí, celý zápas nás povzbudzovali. Snažíme sa fyzickou prácou odohrať každý zápas najlepšie ako vieme, aby diváci mohli ísť domov spokojní. A my aby sme si v kabíne mohli povedať, že pre úspech sme spravili všetko. V sobotu večer sa na našu stranu priklonilo aj šťastie.

Po Kazani vás čaká moskovské Dynamo, ďalší dvojnásobný šampión Kontinentálnej hokejovej ligy. Hrá sa Slovanu lepšie proti silným mužstvám?
Víťazstvo nad Kazaňou nás povzbudilo. Potrebovali sme sa doma chytiť, posilniť si sebavedomie. Viac si veríme. Dynamo je veľmi ťažký súper, má prepracovaný herný systém. Ak opäť podáme zodpovedný výkon, podložený výbornou obranou, môžeme príjemne prekvapiť.

Slovan hľadá dvoch hráčov

Kazaň, dvojnásobný víťaz KHL (2010, 2011) bratislavský Slovan ešte nezdolala. Aj tretí raz v nadstavenom čase ostala na jeho štíte. Vedia Čadovi zverenci na favorita zahrať? „Stále platí, že v káhael nie je vopred nijaký zápas prehratý, ale ani vyhratý. Záleží najmä, ako budeme hrať my. Ani vo štvrtok sme nehrali zle, ale z protiútokov sme dostávali lacné góly. V sobotu sme to veľkou obetavosťou nedovolili,“ uviedol tréner Slovana. Dodal, že niektorí hráči nastupujú so sebazaprením.

„Veľmi by sme potrebovali dvoch hráčov, aby sme rozšírili káder. Kým však nie sú dohodnutí, mená nepoviem.“ Je v hre aj Miroslav Šatan? „Vždy ma učili, že mám hovoriť pravdu. Toto meno zatiaľ nepadlo,“ odvetil Čada po dlhšej odmlke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Janus