Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítim sa ako v kempe NHL, vraví brankár Staňa

Hokejisti CSKA v ostro sledovanom moskovskom derby pripravili Dynamu, obhajcovi titulu, prvú prehru (3:6) v tomto ročníku KHL.

19.09.2013 11:24
Rastislav Staňa Foto: ,
Rastislav Staňa.
debata

„Takéto víťazstvo sme potrebovali, je pre nás dôležité – pre zdvihnutie sebavedomia i pre nášho amerického trénera,“ podotkol Rastislav Staňa. Brankár CSKA prispel k úspechu asistenciou. „Uvedomil som si to, až keď hlásateľ oznámil strelca a asistentov. Vyrazil som puk a z rýchleho protiútoku sme dali gól.“

Čo rozhodlo o vysokom víťazstve? Bol to zatiaľ najlepší výkon CSKA?

Určite, odohrali sme veľmi dobrý zápas, príťažlivý aj pre divákov. Videli veľa gólov i pekných akcií. O našom víťazstve rozhodla efektívnejšia koncovka. Konečne sme premieňali šance. V predchádzajúcich zápasoch to bola naša najväčšia slabina, netrafili sme ani prázdnu bránku, teraz naša prednosť. Súper ani raz nevyhrával, a keď vyrovnal na tri tri, na začiatku tretej tretiny sme mu opäť odskočili. Dynamu máme čo vracať, v minulej sezóne nás vyradilo v play off.

Niektoré ruské médiá za najväčšieho kandidáta na odvolanie trénera v tomto ročníku KHL označovali Johna Torchettiho z CSKA. Registrovalo to mužstvo?

To ide mimo nás. Cudzinci to majú vždy ťažšie – a nielen v CSKA. Pravdou je, že do zápasu proti Dynamu sme nehrali dobre, preto na našu adresu odznievala aj kritika.

Priniesol Torchetti niečo nové? V CSKA ste už dlhšie, môžete ho porovnať s jeho predchodcami.

Nové je to, že v kabíne sa hovorí po anglicky, pretože aj jeho asistenti sú zo zámoria, tréner brankárov je Fín. Všetky cvičenia zapadajú do nášho herného systému. Tréningy sú intenzívnejšie a kratšie, čo je na ruské pomery nezvyčajné. Máme aj viac voľna, čo mi vyhovuje.

Priblížila vám atmosféra v kabíne spomienky na NHL?
Veľmi! Nielen atmosféra, ale aj tréningový proces. Cítim sa ako v kempe NHL.

Nedá sa neopýtať – ako mohol prehrať CSKA na ľade chorvátskeho nováčika Medveščaka Záhreb zahanbujúco 1:7?

Pod túto nedôstojnú prehru sa podpísalo viac okolností. Pre poruchu lietadla sme šesť hodín čakali na letisku vo Voroneži, napokon sme odleteli až v deň zápasu. Na stretnutie sme nastúpili bez rozkorčuľovania, o stopercentnej koncentrácii nemohlo byť ani reči. Bol to slovom netradičný deň aj s netradičným výsledkom.

Napriek vysokej prehre ste si udržali trénerovu dôveru, zatiaľ ste odchytali všetky zápasy. Vyhovuje vám to?

Pre brankára je vždy dobré, keď má dôveru a chytá. Kolega Iľja Proskuriakov ma striedal len raz. Je špecialista na trestné strieľania, a tak na ne šiel v zápase proti Dynamu Riga. Vyhrali sme ho.

debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #Rastislav Staňa #Dynamo Moskva