Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada: Zápas doma je sviatok. Aj zodpovednosť pred skvelým publikom

Po koncerte vonku by potešil koncert i vnútri. Hokejisti Slovana Bratislava nastúpia v utorok o 19.00 na prvý domáci zápas v novej sezóne KHL.

17.09.2013 10:30
hokej, khl, Slovan, Čada, Mikúš, Netík, Hudáček Foto: ,
Striedačka hokejistov Slovana.
debata

Kým v utorok večer padne padne v prvé buly v tomto ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy v bratislavskej Slovnaft aréne, návštevníkov úvodného domáceho zápasu Slovana rozohreje i naladí pestrý hudobno-sprievodný program.

Pred rokom vstúpili hokejisti bratislavského Slovana do ruskej Kontinentálnej ligy sériou zápasov doma, v tejto sezóne vykorčuľujú na vlastný ľad po štvorzápasovej šnúre vonku. Priniesli si z nej dva body za víťazstvo v predĺžení v Záhrebe nad Medveščakom. Zlepšenú formu chcú potvrdiť proti Nižnému Novgorodu (o 19.00, zápas vysiela Sport2).

„Dúfam, že sme v ňom konečne odkliali našu smolu v koncovke a teraz už budeme bodovať častejšie. Na to je potrebné nadviazať na výkon z poslednej tretiny predchádzajúceho stretnutia. Ukázali sme v ňom bojovnosť a charakter. Na prvý zápas doma sa už tešíme, najmä na skvelú atmosféru. Doma sme dlho nehrali, už nám chýbala. Hoci – možno na nás doľahne i tlak z povinnosti vyhrať. Ale hrať pred vlastnými fanúšikmi je príjemné. Urobíme všetko, aby sme ich potešili prvým víťazstvom za tri body,“ vraví center Mário Bližňák.

V predĺžení rozhodol o víťazstve – nielen v Záhrebe, ale aj pred vyše mesiacom v prípravnom stretnutí práve proti dnešnému súperovi. „Tak to vyšlo. V oboch prípadoch sa ku mne odrazil puk, usmerňoval som ho do odkrytej časti bránky. Je úplne jedno, kto dá gól, dôležité je, aby nám pribúdali body. Mal som z neho obrovskú radosť, lebo keby nebodaj po troch prehrách prišla ďalšia, neviem, neviem, čo by to s nami urobilo. Po troch prehrách sme už začínali mať trošku zviazané ruky. A keď priveľmi chcete, vtedy puky odskakujú od hokejky najviac,“ pripomína.

Slovan má prvému súperovi z východnej konferencie čo vracať. Patrí medzi pár tímov, ktoré v minulom ročníku nezdolal: vonku podľahol Torpedu 2:3 po samostatných nájazdoch, doma 1:4. „To nič neznamená, je to už minulosť. Teraz sa začína nový ročník, oba tímy sa obmenili. Je jedno, proti komu nastúpime. Ideme hrať svoj hokej a zápas vyhrať!“, zdôrazňuje Michal Sersen. „Povzbudilo nás, že sme v predchádzajúcom zápase bodovali, hoci po druhej tretine to nevyzeralo veľmi dobre. Vzchopili sme sa a ukázali vnútornú silu tímu. Zdvihli sme sa z nepriaznivého stavu, čo je vždy náročné fyzicky i psychicky. Makali sme od začiatku do konca, až na výpadok v druhej tretine. Dôležité je, že sme zlomili nepriaznivú sériu. Bodovať sme mohli už v Minsku, ale nevedeli sme dať gól ani z vyložených situácií,“ približuje skúsený obranca.

Tréner HC Slovan Bratislava Rostislav Čada... Foto: SITA, Marián Peiger
Slovan, Čada Tréner HC Slovan Bratislava Rostislav Čada počas tréningu hokejistov HC Slovan Bratislava.

Zvyšuje prvý zápas doma motiváciu?

„Motivácie máme viac ako dosť. S víťazným odhodlaním nastupujeme do každého zápasu. Vieme, o čo ide. V každom jednom, ak chceme uspieť a postúpiť do play off, to predpokladá hrať naplno a bodovať. Prvý zápas doma je významný, ale je to ako každý iný.“

Aj tréner Rostislav Čada si želá, aby jeho zverenci prinajmenej pokračovali vo výkonoch zo „záhrebskej“ tretej tretiny. „Predviedli sme v nej hru, akú by sme mali produkovať – najmä v útoku. Vďaka trpezlivosti a pracovitosti sme otočili nepriaznivý vývoj. V kabíne nebolo v druhej prestávke dusno, akurát som vyslovil správnu formuláciu správnou výškou hlasu, čo má mužstvo robiť – a chlapci to splnili,“ priblížil dôvod víťazného obratu.

Čo chýbalo Slovanu v predchádzajúcich zápasoch k lepším výsledkom?

„Dôslednejšia obrana a lepšie využívanie šancí. Doma budeme hrať trochu inak než vonku, vynasnažíme sa o maximálny výkon, ktorého sme schopní. Prvý zápas je síce sviatok, ale v Bratislave sú všetky stretnutia sviatkami s veľkou zodpovednosťoo voči vynikajúcemu publiku,“ tvrdí tréner Rostislav Čada.

KHL Grand Opening

Tak sa nazýva trojhodinový program pred prvým zápasom Slovana doma. Od 16.00 na námestí pred Slovnaft Arenou vystúpia hudobné skupiny Peter Bič Project, Hex a Inekafe. Súčasťou bude krst nového maskota Harvyho, Hex odprezentuje nový gólový klaksón a Inekafe hymnu Slovana pre sezónu 2013/2014 Bratislava volá. Pripravené sú aj súťaže a hry o zaujímavé ceny. Fanúšikovia, ktorí sa nedostanú na štadión, si budú môcť zápas pozrieť na veľkoplošnej obrazovke.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Rostislav Čada