Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chalanom púšťam v šatni dídžeja Tiësta, vraví Marcel Hossa

V triu mužstiev ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy s plným ziskom (12 bodov zo štyroch zápasov) robí spoločnosť veľkým favoritom Petrohradu a Dynamu Moskva - Dynamo Riga.

14.09.2013 10:30
Marcel Hossa Foto: ,
Marcel Hossa.
debata

„Taký pekný začiatok sme ani nečakali,“ vraví 31-ročný útočník Marcel Hossa. Do tímu z hlavného mesta Lotyšska sa vrátil po sezóne v pražskom Leve.

Veľmi sa zmenilo mužstvo, kým ste v ňom neboli?
Dosť. Je v ňom viacero šikovných mladíkov, ale aj pár skúsených hráčov na čele s kapitánom Ozolinšom. Dobre sa ukazuje útočník Kyle Wilson. Nastupujeme spolu – a zatiaľ nám to ide. Mužstvo si sadlo, stmelilo sa počas tvrdej letnej prípravy. Úspešný štart vždy psychicky povzbudí, posilní sebavedomie. Vo víťaznej sérii chceme pokračovať aj v sobotu na ľade moskovského CSKA.

Ktorý z doterajších štyroch zápasov bol najťažší?
Asi prvý doma proti húževnatému Minsku. S výnimkou zápasu v Záhrebe sme museli o víťazstvo tuho bojovať aj na ľade moskovského Spartaka i doneckého Donbassu. V oboch sme rozhodli v závere gólom do prázdnej bránky, keď sa domáci usilovali vyrovnať.

Netŕpli ste, keď vás rozhodca pred koncom zápasu v Donecku vylúčil?
Nebolo to príjemné, stojaci puk som nechtiac vystrelil do hľadiska…Spoluhráči však tesný náskok ubránili. Keď je mužstvo v pohode, zvládne aj takéto situácie. Mrzelo by ma, keby súper vyrovnal. Po zápase som bol rád, že som k ďalšiemu víťazstvu prispel mojím prvým gólom v tejto sezóne.

Nemali ste obavy zo záhrebského nováčika? V prvom zápase vyprášil moskovský CSKA 7:1, v druhom hostil práve Rigu.
Keď sme sa dozvedeli, že Medveščak tak vysoko vyhral, sprvoti sme si mysleli, že je to opačne… V Záhrebe sa mi veľmi páčilo. Bolo ešte teplo, pripomínalo mi to skôr dovolenku pri mori než hokej. Vyhrali sme ľahšie než sme čakali, hralo sa vynikajúcej atmosfére – skoro ako na futbale.

Potvrdíte, že sa v kabíne staráte o muziku? Čo púšťate?
Väčšinou dídžeja Tiësta, aby som chalanov vyburcoval. Keď som prišiel, nik sa k tomu nemal, tak som si vzal hudbu v šatni na starosť. Baví ma to.

V minulom ročníku Riga neprešla do play off, vyhrala pohár útechy. Na čo si trúfa v tomto?
Určite na účasť play off! Po takomto úspešnom začiatku nič iné neprichádza do úvahy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Riga #Marcel Hossa