Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lev ulovil ďalšiu hviezdu. Niko Kapanen je už oficiálne hráčom klubu

Fínsky útočník Niko Kapanen bude v kariére pokračovať v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha. Informáciu zo začiatku augusta potvrdil v tlačovej správe manažér komunikácie českého klubu Jan Rachota.

12.08.2013 10:37 , aktualizované: 11:05
Niko Kapanen Foto: ,
Niko Kapanen s trofejou pre majstrov sveta zo šampionátu 2011 v Bratislave.
debata

Tridsaťpäťročný center Kapanen hral v predchádzajúcich piatich sezónach za tím Ak Bars Kazaň, predtým v NHL za Phoenix, Atlantu a Dallas. Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára (2009 a 2010), majster sveta z Bratislavy 2011, dvojnásobný vicemajster sveta či držiteľ dvoch medailí zo ZOH začínal s profesionálnym hokejom v rodnej Hämeenlinne.

V pražskom klube bude už šiestym Fínom, okrem neho v kádri HC Lev figuruje medzi legionármi aj pätica Kanaďanov, kvarteto Švédov, dvaja Slováci a jeden Rus.

Kapanen nazbieral v KHL v 346 zápasoch vrátane play off 211 bodov za 70 gólov a 141 asistencií. Kapanen je pre Lev už jedenástou zahraničnou posilou. Do ofenzívy pred ním prišli Rus Nikolaj Žerdev, Švédi Martin Thörnberg, Teemu Ramstedt a Calle Ridderwall a Kanaďan Justin Azevedo. Na skúške je aj ďalší švédsky reprezentant Patrik Zackriksson.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Lev Praha #Niko Kapanen