Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan čaká na Šatana. Ale už nie dlho

Bude hrať Miroslav Šatan za Slovan aj v budúcej sezóne alebo nie?

29.07.2013 17:12
šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (4)

Odpoveď na túto otázku zatiaľ nepozná ani generálny manažér jediného slovenského zástupcu v KHL Maroš Krajči.

Vedenie bratislavského klubu naďalej rokuje s dlhoročným kapitánom národného tímu, ale čas na dohodu sa stále kráti. Tréner Rostislav Čada totiž chce mať káder pokope čo najskôr.

Pôvodne malo padnúť Šatanovo rozhodnutie do 25. júla. „Boli by sme veľmi radi, ak by sme to už mali vyriešené. No s Mirom to nikdy nie je jednoduché. Vymieňame si sms-ky a maily, v pondelok večer si zavoláme. Verím, že tento problém rozotneme v priebehu najbližších dní,“ tvrdil v pondelok popoludní Krajči.

Šatan, ktorý je momentálne v zámorí, dostal podľa Krajčiho ponuku už v júni pred odchodom zo Slovenska. „Návrh zmluvy je rovnaký ako vlani. Ani lepší ani horší,“ objasnil.

Hoci je Šatan pre Slovan jednoznačnou prvou voľbou, ak nepríde k rýchlej dohode a bývalý kapitán sa čoskoro nezapojí do prípravy, budú sa musieť v klube poobzerať po náhrade. „Aby mužstvo fungovalo, musí byť pokope aspoň tri alebo štyri týždne pred prvým ligovým duelom. Nemôže sa stať, že do tímu príde nepripravený hráč a bude tam len pre meno. Nestaviame na individualitách, ale na výborne fungujúcom tíme. Pokiaľ nebudeme mať rozpočet Petrohradu či Dynama Moskva, musíme voliť túto cestu. Preto to chceme celé čo najskôr uzavrieť. Najradšej s Mirom Šatanom, ale keď nie, musíme byť pripravení aj na inú alternatívu. Mená hráčov máme v hlave, zatiaľ však ide o latentný vzťah. Ak povie Šatan nie, určite siahneme po zahraničnom hokejistovi,“ vysvetľuje skúsený funkcionár.

Tridsaťosemročný Šatan odohral v zámorskej NHL viac než tisíc zápasov v základnej časti a s Pittsburghom vyhral pred štyrmi rokmi Stanleyho pohár. V drese slovenskej reprezentácie získal všetky štyri seniorské medaily na majstrovstvách sveta v ére samostatnosti a je rekordérom v počte štartov za národný tím. V minulej sezóne nastúpil za Slovan v 21 zápasoch KHL, potom sa v Prahe zranil po súboji s krajanom Zdenom Chárom. Na ľad sa vrátil po takmer šiestich mesiacoch a reprezentoval na MS 2013.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Šatan #KHL