Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve dobré správy pre KHL sú Bratislava a Praha, tvrdí Medvedev

V budúcej sezóne sa počet klubov v Kontinentálnej hokejovej lige rozšíri z 23 na 25. Do súťaže sa po ročnej odmlke spôsobenej leteckou tragédiou vráti Lokomotiv Jaroslavľ a novým účastníkom by mal byť Slovan Bratislava.

30.03.2012 15:45
Alexander Medvedev Foto:
Alexander Medvedev.
debata (3)

Účastníkom prestížnej medzinárodnej súťaže zostane aj HC Lev. Ten sa však presťahuje z Popradu do Prahy. Šéf KHL Alexander Medvedev privítal rozhodnutie českého hokejového zväzu, ktorý odsúhlasil pôsobenie klubu HC Lev v Českej republike.

„Mužstvo sa sťahuje z Popradu do Prahy a bude hrať v modernej O2 Arene,“ potvrdil Medvedev pre Sovetskij Sport. Pripomenul, že druhou dobrou správou pre KHL je prihláška bratislavského Slovana. „Dve hokejové mestá – Bratislava a Praha – sú vo finálnej fáze na svojej ceste do KHL,“ uviedol Medvedev.

Poprad, ktorý by si chcel aj po odchode Leva udržať v regióne KHL a prihlásiť tam doteraz extraligový HK Poprad, zrejme veľké šance nemá. „Uplynulá sezóna bola pre nich úspešná po športovej aj ekonomickej stránke. Mesto zažilo nárast cestovného ruchu najmä vďaka ruským turistom. My však potrebujeme finančné záruky a nie je tajomstvo, že popradský klub mal finančné problémy až dovtedy, kým sa majiteľom nestala spoločnosť ČKD Group. Tá sa však už presunula do Prahy,“ podotkol Medvedev.

Príchod Bratislavy a Prahy do KHL by mal mať vplyv aj na nové rozdelenie tímov do konferencií. Systém súťaže sa môže zmeniť. „Je možné, že sa už kluby nebudú stretávať každý s každým doma a vonku ako doteraz, ale podľa vzoru NHL si niektorí súperi zahrajú proti sebe v sezóne len jediný raz. A to buď doma alebo vonku,“ vyhlásill prvý muž KHL.

V zákulisí sa špekulovalo, že KHL by sa od najbližšej sezóny mohla rozšíriť ešte aj o talianske Miláno a chorvátsky Medveščak Záhreb. Dokonca sa spomínal aj ukrajinský Doneck. ,,Hlavnou otázkou je financovanie. Predpokladáme, že by sa mohli pridať až od sezóny 2013/14," dodal Medvedev.

3 debata chyba