Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vancouver na úvod finále Západu vyhral nad San Jose 3:2

V prvom zápase finále Západnej konferencie v play-off hokejovej NHL vyhral Vancouver nad San Jose 3:2. Víťazný gól strelil v 49. minúte Švéd Henrik Sedin. V najbližšom dueli sa stretnú v noci na štvrtok.

16.05.2011 07:30
Vancouver Sedin Foto: ,
Bratia Henrik (vľavo) a Daniel Sedinovci.
debata

Play-off NHL:

Západná konferencia – finále:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

VANCOUVER – SAN JOSE 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) – stav série 1:0

Góly: 22. Lapierre (Hansen, Torres), 48. Bieksa (Burrows, H. Sedin), 49. H. Sedin (Ehrhoff, Kesler) – 19. Thornton. 29. Marleau (Boyle, Thornton).
Strely na bránku: 38:29. Brankári: Luongo – Niemi. Vylúčení: 2:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 18 860 divákov
Hviezdy zápasu: H. Sedin, Niemi, Bieksa

Veľkými postavami svojho tímu boli opäť bratia Sedinovci, ktorí majú za sebou zo svojho pohľadu veľmi zlú semifinálovú sériu s Nashvillom. V nej dohromady nazbierali dva góly, päť asistencií a v hodnotení +/- skončili so zápornou desiatkou.

V nedeľu však boli opäť oporami Canucks, aj keď Daniel nebodoval. Zato Henrik si pri druhom góle pripísal asistenciu a tretí, ten víťazný, sám dal. To všetko v rozpätí 79 sekúnd v tretej tretine, keď domáci otočili skóre z 1:2 na 4:3.

„Keď sa dvojičky takto rozbehnú, sú takmer nezastaviteľné. Dnes mali veľa šancí a mohli streliť aj tri či štyri góly,“ povedal strelec druhého gólu Kevin Bieksa.

Pre San Jose to bol tretí zo štyroch zápasov, v ktorom sa im v záverečnej tretine nepodarilo udržať náskok. Dokázali to jedine v rozhodujúcom siedmom dueli semifinálovej série s Detroitom, pričom dva zápasy pred ním prehrali. V jednom prípade si v poslednej časti hry nepostrážili trojgólový náskok.

„Môj tím vyzeral unavený a pomalý. Sú večery, keď nám nohy nevládzu, ale rozum šlape, no dnes to nebol ten prípad. Začalo sa to medzi ušami a postupne to prešlo celým telom,“ zhodnotil výkon svojich zverencov tréner Sharks Todd McLellan.

debata chyba