Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vancouver rozstrieľal San Jose 7:3 a je na polceste do finále

Štyri góly v poslednej tretine rozhodli o vysokej prehre hokejistov San Jose vo Vancouvri, kde bol v noci na štvrtok na programe druhý zápas finále Západnej konferencie NHL. Canucks vyhrali 7:3 a v sérii sa po dvoch domácich dueloch ujali vedenia 2:0.

19.05.2011 07:45
hokej Vancouver Foto:
Radosť hokejistov i fanúšikov Vancouvru.
debata (1)

Play-off NHL:

Západná konferencia – finále:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

VANCOUVER – SAN JOSE 7:3 (2:2, 1:0, 4:1) – stav série 2:0

Góly: 10. D. Sedin (H. Sedin, Hamhuis), 11. Torres (Ehrhoff, Hansen), 33. Bieksa (Higgins, Hamhuis), 48. Higgins (Raymond, Bieksa), 52. D. Sedin (H. Sedin, Edler), 55. Rome (Burrows, H. Sedin), 57. Raymond (Higgins, Hamhuis) – 3. Couture (Heatley, White), 14. Marleau (Thornton, Boyle), 58. Eager (Pavelski, Vlasic).
Strely na bránku: 38:31. Brankári: Luongo – Niemi. Vylúčení: 7:11, z toho Bieksa – Marleau na päť minút, Hansen, Lapierre, Rome – Clowe, Nichol, Eager na 10 minút, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 18 860 divákov
Hviezdy zápasu: Bieksa, Higgins, H. Sedin

Úvod zápasu nenasvedčoval tomu, že by malo ísť o nevyrovnaný priebeh. Sharks v prvej tretine využili dve presilovky, domáci jednu. Po dvoch tretinách vyhrával Vancouver 3:2. Lenže v poslednej časti inkasoval Antti Niemi jeden gól za druhým, dokonca sa presadil aj obranca Aaron Rome, ktorý strelil svoj prvý gól v play-off v kariére. Dve a pol minúty pred koncom skorigoval hrizové skóre na 3:7 z pohľadu hostí Ben Eager.

Na ľade sa poriadne priostrilo na konci druhej tretiny, keď domáci Kevin Bieksa nahádzal v jednostrannom pästnom súboji Patrickovi Marleauovi. „Zlému chlapcovi“ zo San Jose Eagerovi to nebolo po vôli, čo dal hneď najavo pokrikmi smerom k lavičke Canucks. Ešte pred koncom tretiny to na oplátku stihol zrátať Henrikovi Sedinovi, ktorému narazil hlavu na mantinel. Ďalší dvojminútový trest dostal po siedmich minútach 3. tretiny. Domáci presilovku využili a spustili tým kanonádu, ktorou zápas vyhrali.

Vancouver vs San Jose

V drese Sharks strelil svoj siedmy gól v tohtoročnej nadstavbe nováčik Logan Couture, ktorý tak vyrovnal rekord v počte gólov v play-off, ktorí hráči nastrieľajú vo svojej prvej sezóne. Spoludržiteľom tohto rekordu je aj Slovák Richard Zedník, ktorý strelil sedem gólov v roku 1998 v drese Washingtonu.

1 debata chyba