Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

San Jose vedie v sérii s Detroitom už 2:0

Hokejisti San Jose vyhrali v druhom zápase semifinále Západnej konferencie v play-off NHL nad Detroitom 2:1 a v sérii vedú už dvojzápasovým rozdielom. Za Sharks v nedeľu skórovali White s Wallinom, obaja dali svoj prvý gól v tohtoročnej nadstavbe. Za hostí len znížil v 54. minúte Zetterberg. Vedenia 2:0 sa na zápasy sa vo Východnej konferencii ujala Tampa Bay, ktorá uspela na ľade Washingtonu 3:2 po predĺžení.

02.05.2011 00:29 , aktualizované: 07:43
San Jose White Foto: ,
Obranca San Jose Ian White.
debata

Play-off NHL, 2. kolo:

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

SAN JOSE – DETROIT 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 5. White (Heatley, Clowe), 42. Wallin (Clowe, Couture) – 54. Zetterberg (Dacjuk, Holmström).
Strely na bránku: 37:34. Brankári: Niemi – Howard. Vylúčení: 8:7, z toho Ferriero na štyri minúty, Eager (obaja SJ) na desať minút, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 17 562 divákov
Hviezdy zápasu: Niemi, White, Wallin

V San Jose slávila úspech obrana. A obrancovia: White i Wallin nahradili vpredu elitných forvardov Sharks, ktorí si rovnako tak dobre plnili svoje povinnosti v obrannom pásme. A vzadu to všetko strážil Antti Niemi, ktorý chytil 33 striel hráčov Detroitu a stal sa prvou hviezdou zápasu, po ktorom vedie San Jose nad Red Wings v sérii 2:0.

San Jose vs Detroit

Niemi pomohol domácim ustáť tri presilovky v prvej desaťminútovke a do konca zápasu v plnení si svojich povinností nepoľavil. „Robí zákroky, ktoré má robiť. Je na svojom mieste. A častokrát robí zákroky, ktoré by nemusel,“ povedal o svojom gólmanovi Dany Heatley.

„Neboli sme dosť dobrí, oni vyhrali viac súbojov než my. Vďaka tomu majú častejšie puk. Cestou domov si musíme vylízať rany,“ vyhlásil kouč Detroitu Mike Babcock. Jeho brankár Jimmy Howard patrí takisto k špičke, pustil však za seba o jeden puk viac. „Otočíme sa a ideme domov. Takto k tomu treba pristúpiť. Nemôžete sa ľutovať, ale ako tím sa odraziť,“ nechal sa počuť kapitán Nicklas Lidström.

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

WASHINGTON – TAMPA BAY 2:3 po predĺžení (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Góly: 35. Laich (Bäckström, Erskine), 59. Ovečkin (Arnott, Laich) – 20. Lecavalier (St. Louis, Malone), 48. St. Louis (Purcell), 67. Lecavalier (Purcell, Jones).
Strely na bránku: 37:23. Brankári: Neuvirth – Roloson. Vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 18 398 divákov
Hviezdy zápasu: Lecavalier, Ovečkin, Roloson

Hlavnou postavou druhého zápasu tejto série bol kapitán hostí Vincent Lecavalier, autor dvoch gólov, z ktorých ten druhý padol v siedmej minúte predĺženia a rozhodol o osude duelu. Vďaka tomu sú Lightning na polceste vyradiť Washington z play-off.

Lecavalier vie, že nielen on je faktorom. „Všimnite si naše bránenie počas presiloviek – tam bol ten hlavný rozdiel. Darovali sme im mnoho presiloviek, no naše bránenie bolo fenomenálne,“ povedal po zápase. Washington mal vo dvoch stretnutiach jedenásť výhod o jedného muža a nevyužil ju ani raz, zatiaľ čo Tampa strelila aspoň jeden presilovkový gól v oboch zápasoch.

Lecavalierov víťazný gól

Washington sa v rovnakej situácii v play-off nachádzal pred dvoma rokmi, keď prehrával 0:2 na zápasy s NY Rangers. Sériu potom dokázal zvrátiť. Najbližší duel bude v Tampe v utorok, štvrtý deň nato.

debata chyba