Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný návrat Cháru, domáce tímy vybuchli

Hokejový obranca Zdeno Chára sa po pár náročných dňoch vrátil do zostavy Bostonu a jeho tím sa v sérii 1. kola play-off NHL vo Východnej konferencii s Montrealom konečne chytil. Na ľade Canadiens vyhral 4:2 a v sérii znížil na 1:2. Chára pomohol asistenciou. V pondelok nevyhral ani jeden domáci tím. Phoenix podľahol v Západnej konferencii Detroitu 2:4 a v sérii prehráva už 0:3.

19.04.2011 07:25 , aktualizované: 08:25
Chára Gionta Foto:
Zdeno Chára v súboji s Brianom Giontom (na ľade).
debata

Play-off NHL, 1. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

TAMPA BAY – PITTSBURGH 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Góly: 16. St. Louis (Gagne, Stamkos), 43. St. Louis (Lecavalier, Orpik) – 6. Talbot (Lovejoy), 7. Asham (Rupp, Letang), 43. Kennedy (Letang, Orpik).
Strely na bránku: 27:30. Brankári: Roloson – Fleury. Vylúčení: 2:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 20 545 divákov
Hviezdy zápasu: Letang, St. Louis, Fleury

Pri absencii Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina si Pittsburgh musí hľadať iných hráčov, na ktorých sa môže v play-off spoľahnúť. Vo víťaznom zápase v Tampe bol jedným z nich brankár Marc-Andre Fleury s 25 úspešnými zásahmi, druhým strelec víťazného gólu Tyler Kennedy, ktorý sa v prvých dvoch dueloch nepresadil. V play-off vôbec dal prvý gól od roku 2009. Domácim neboli nič platné dva presné zásahy St. Louisa, ktorý sa v oboch prípadoch presadil počas početnej výhody. V jednom zápase play-off strelil viac ako jeden gól naposledy pred piatimi rokmi.

Kennedyho víťazný gól

Pittsburgh sa spamätal z prehry 1:5 v druhom meraní síl a výhra na ľade súpera mu prišla ohromne vhod. „Je fajn viesť v sérii, ale stále je skoro a ešte máme čo odohrať,“ povedal po dueli Fleury. Pittsburgh sa gólmi Ashama a Talbota dostal do sľubného náskoku, ktorý St. Louis úspešne zmazal. Vyrovnať sa mu podarilo v 43. minúte. Kennedymu však stačilo len 31 sekúnd, aby svoj tím poslal späť do vedenia a to už tentoraz Pittsburgh nepustil. Séria zostáva v Tampe, štvrtý zápas bude na programe v stredu.

MONTREAL – BOSTON 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Góly: 28. Kosticyn (Cammalleri, Hamrlík), 45. Plekanec (Cammalleri, Subban) – 4. Krejčí (Bergeron, Seidenberg), 15. Horton (CHÁRA, McQuaid), 23. Peverley (Recchi), 60. Kelly (Recchi, Bergeron).
Strely na bránku: 36:25. Brankári: Price – Thomas. Vylúčení: 4:6, z toho Pouliot – Ference na päť minút, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 21 273 divákov
Hviezdy zápasu: Bergeron, Kosticyn, Cammalleri

Chára musel na krátky čas opustiť Bruins pre dehydratáciu, s ktorou ho dokonca hospitalizovali. Prehru 2:3 v druhom zápase série mohol pozerať v televízii. V pondelok však bol už späť na ľade a jeho spoluhráči mali o motiváciu viac. V prvom dueli na ľade Canadiens vyhrali 4:2 a nemusia najbližších pár dní rozmýšľať, ako sa postarať o hokejový zázrak. Výrazne tomu pomohol brankár Tim Thomas s 34 zákrokmi, aj vďaka nemu majú Medvede možnosť si cez dvojdňové voľno trochu odpočinúť.

Montreal vs Boston

„Celý rok nás držal v hre o víťazstvo a dnes predviedol ďalší veľký výkon. Je play-off, všetci chcú vyhrať a vieme, že oni sa nezastavia. Aj keď teraz prehrávali o tri góly, šli ďalej, čo sme čakali. A vieme, že vo štvrtok to budeme mať opäť ťažké,“ povedal Patrice Bergeron, ktorý si pripísal dva body za asistencie. Cháru mrzelo, že musel vynechať jeden zápas. „Chcel som hrať, ale vedel som, že to nie je múdre rozhodnutie,“ povedal pre médiá.

BUFFALO – PHILADELPHIA 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly: 12. Stafford (Pominville, Gragnani), 39. Gerbe (Connolly, Gragnani) – 5. Carter (Carle), 23. Briere (Hartnell), 37. Žerdev (Richards, Versteeg), 60. Timonen (Giroux, Carter).
Strely na bránku: 37:26. Brankári: Miller – Boucher. Vylúčení: 5:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 18 690 divákov
Hviezdy zápasu: Žerdev, Gragnani, Boucher

Vo Východnej konferencii sa do tretice doma nezadarilo ani Buffalu. Sabres doma podľahli 2:4 Philadelphii, ktorej sa podarilo otočiť priebeh série. Opäť v tom mal prsty výkon gólmana – Brian Boucher pochytal 35 striel a nadviazal na výkon zo sobotňajšieho duelu (5:4), v ktorom po treťom góle nahradil Sergeja Bobrovskeho a pustil len jeden z 21 vystrelených pukov. Tento výkon presvedčil trénera Flyers Petera Lavioletta, aby ho v pondelok postavil od začiatku. Rozhodnutie sa mu vyplatilo.

Buffalo vs Philadelphia

Philadelphia vstúpila do zápasu veľmi dobre, v 5. minúte otvoril skóre Jeff Carter. Buffalo síce vyrovnalo ešte v prvej tretine zásluhou Stafforda, no ďalšie dva góly v druhej časti od Briera a Žerdeva definitívne rozhodli. Výkon Buffala bol priemerný, brankárom počnúc a presilovkami končiac. „Výsledky nie sú dostatočne dobré. Problém je, že keď sa celý zápas snažíte zmazať náskok, nejaké šance vám ujdú. Je ťažké to doháňať,“ posťažoval sa tréner Lindy Ruff. Buffalo bude mať šancu na reparát pred svojím publikom v stredu.

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

PHOENIX – DETROIT 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Góly: 32. Schlemko (Boedker, Turris), 54. Whitney (Vrbata, Yandle) – 2. Salei (Helm, Kronwall), 3. Miller (Kronwall), 23. Filppula (Hudler), 41. Franzén (Ericsson).
Strely na bránku: 30:34. Brankári: Bryzgalov – Howard. Vylúčení: 5:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 17 130 divákov
Hviezdy zápasu: Howard, Turris, Kronwall

Detroit začal duel s Phoenixom najlepšie, ako mohol. Neprebehli ani tri minúty a už vyhrával 2:0 gólmi Saleja a Millera. Na začiatku druhej časti zvýšil Filppula a Coyotes boli tam, kde v predchádzajúcom zápase. Ani tentoraz sa im nepodarilo veľké manko zmazať a sú blízko ukončeniu účinkovania v play-off. Zatiaľ čo v nadstavbe pred­chádzajúcej sezóny mali Red Wings s týmto súperom veľké problémy a 1. kolo rozhodol až siedmy zápas, v tej prebiehajúcej to vyzerá na podstatne menej. Aj táto séria má pokračovanie v stredu.

debata chyba