Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polievka je futbalovým väzňom, zo všetkých je na tom najhoršie. Môj osobný názor: Dukla sa so Slovanom nedohodne

Vlani patril Róbert Polievka medzi najlepších strelcov ligy. Nedávno prejavil záujem prestúpiť do majstrovského Slovana, lenže Banská Bystrica, s ktorou má podpísanú zmluvu, zatiaľ s ponukou nesúhlasí.

08.08.2023 09:30
15. Róbert Polievka Foto: ,
Róbert Polievka.
debata (5)

Po ich sobotňajšom ligovom zápase mal slovenský reprezentant emotívne vyjadrenie, v ktorom netajil túžbu z Dukly odísť. „Rozhoduje zaňho majiteľ Bystrice, čo je úplne normálne,“ myslí si Juraj Piroska, bývalý ligový kanonier a odchovanec belasých.

Tiež ste považovali tento prestup za hotovú vec?

Tak by som to nepovedal. Bolo mi však jasné, že Polievka sa chce posunúť ďalej. Že chce ísť vyššie a ja sa mu vôbec nečudujem. Má za sebou skvelú sezónu a tiež aj kvalitu.

Vo futbale som si však zvykol na to, že aj keď je okolo nejakého prestupu veľa šumov, nič to ešte neznamená. A to aj v prípade, že záujem o hráča zo slovenského klubu prejaví Slovan.

V minulosti sa jeho predstavitelia niekoľkokrát posťažovali, že ligoví súperi ho pri prestupoch zdierajú a pýtajú oveľa viac, ako ponúkajú tímy zo zahraničia…

Iste, aj Banská Bystrica chce z toho vyťažiť. Vie, že Slovan financie na Roba má a ak chce kvalitu, mal by ju aj dostatočne zaplatiť. Navyše, Dukla predáva svoju hviezdu priamemu konkurentovi v najvyššej súťaži a nie kamsi do cudziny.

Musí si však dať pozor, Polievkovi sa o rok skončí kontrakt a v zime bude môcť s kýmkoľvek podpísať zmluvu bez odstupného. Treba si dať na papier pre a proti a zvážiť, či môže mať Polievka aj ďalšiu takú vydarenú sezónu, ako vlani. Potvrdiť pozíciu strelca je ťažšie. No je tu ešte jedna vec.

Róbert Polievka Čítajte viac Dukla vie, že Kmotrík má dosť a Slovan, že Bystrica potrebuje predať. Polievka mal byť zatiaľ ticho

Aká?

V júni by to bola iná situácia, máme tu však august a prestupové okno sa začne pomaly zatvárať. V Bystrici sa musia rýchlo rozhodnúť.

Polievka mal po sobotňajšom zápase na Tehelnom poli emotívne vyjadrenie, v ktorom nepriamo skritizoval vedenie Dukly, že mu bráni odísť. Je to v poriadku?

Momentálne je v situácii, že môže povedať akurát to, že chce ísť do lepšieho. Dnes je akoby futbalovým väzňom a rozhoduje zaňho Dukla, čo je podľa mňa úplne normálne.

Treba si totiž uvedomiť, že pred pár rokmi ho Bystričania vzali k sebe a dali mu druhú šancu. Vtedy sa pomaly naňho zabúdalo. Dnes cítia, že im za to niečo patrí. Ak si majiteľ povedal, že chce milión eur, tak musí čakať, či mu ho niekto dá.

Bolo by to za Polievku veľa?

Na slovenské pomery je to obrovská suma. Za takúto cifru neodchádzajú hráči z našej ligy ani do zahraničia. Žiaľ, Robo je v ťažkej situácii. Musí trénovať, makať na sebe a naďalej dokazovať, že je to ten istý Polievka ako vlani.

oficialne-vyjadrenie-o-moznom-prestupe-polievku QP Čítajte viac Vedenie Banskej Bystrice o prestupe Polievku: Od Slovana prišli dve ponuky a upravené splátky

Toto by ste mu poradili?

Nič iné mu nezostáva. Predstavte si, že vás neustále niekto sleduje, každý zápas, každý pohyb či nevyužitú šancu. Jeden, dva či tri duely nedá gól a všetci si začnú vravieť, že to už nie je ten starý Polievka.

A potom sa bude pýtať aj Slovan: „Nebola minulá sezóna iba náhodným výstrelom?“ Nezávidím mu, v porovnaní so Slovanom a Duklou je na tom Robo asi najhoršie. Vyžiera si to.

Kto má v rukách lepšie karty – Banská Bystrica či Slovan?

(úsmev) Uvidíme. V každom prípade je to Dukla, kto sa musí rozhodnúť. Musí zvážiť, či môže niekedy dostať za Polievku viac peňazí, ako jej Slovan núka dnes.

Neprekáža vám, keď generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. verejne avizuje, že s Polievkom sa už dohodol na podmienkach?

Nevidím v tom problém. Ak niekam prestupujete, klub sa vás najprv opýta, či máte záujem. Potom sa rozbehnú rokovania medzi klubmi, ale zároveň tiež vyjednáva hráčsky agent podmienky pre svojho klienta.

Predstavte si opačnú situáciu – že by sa Slovan dohodol na prestupe s Banskou Bystricou, ale Robo by si postavil hlavu a nesúhlasil s ponukou belasých. To, že kluby rokujú medzi sebou a zároveň s hráčom, je v poriadku.

Róbert Polievka Čítajte viac Už má toho plné zuby. Do Slovana nejde. Chcem byť zasa Polievka, aký som bol

Dôjde napokon k dohode?

Nuž, poriadne sa to naťahuje. Od začiatku si myslím, že z prestupu nebude nič a Polievka na Tehelné pole nepríde. Je to však len môj dojem.

Môže by David Strelec pre Slovan alternatívou za Polievku?

Strelec je niečo úplne iné. Od belasých dostal pomocnú ruku, veď dva roky bol vo svete a veľa tam toho neodohral. Je to odchovanec Slovana a mal by byť vďačný, ako sa k nemu materský klub zachoval. Je na ňom, aby potvrdil starú nálepku – talent.

Od Polievku by však boli od začiatku väčšie očakávania. Predovšetkým po naťahovačkách, ktorých sme svedkami.

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Banská Bystrica #Juraj Piroska #Róbert Polievka