Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hostia si chodia na Nepelov štadión po výhry. Frustrovaný Růžička pomenoval hlavný problém

Mala to byť povinná jazda pre favorita, ktorý chcel dopriať svojmu novému trénerovi úspešnú premiéru na domácom ľade. Zápas však ukázal, že mužstvo s najvyšším rozpočtom v súťaži má od herného ideálu zatiaľ ďaleko.

01.10.2023 22:14
Jendek Kapuš Růžička Foto:
Muži, ktorí majú nad čím premýšľať: hlavný tréner Slovana Vladimír Růžička (v strede) a jeho asistenti Richard Kapuš s Rudolfom Jendekom.
debata (1)

Hokejový Slovan podáva nevyrovnané výkony aj po zmene trénera. Belasí nenadviazali na piatkovú výhru z Nitry a v nedeľu večer prehrali s Trenčínom 2:3 po nájazdoch.

Dukla prišla do Bratislavy po sérii neúspešných výsledkov. Predchádzajúce tri zápasy prehrala, navyše z nich mala hrozivé skóre 4:19.

SR hokej TEL 6. kolo Košice Michalovce KEX Čítajte viac Slovan sa domácej výhry nedočkal ani pod Růžičkom. Košičania padli v derby, Zvolen potupil Nitru

Prehrávala aj na Slovane, ale duel dokázala otočiť. Domácim sa síce podarilo aj so šťastím vyrovnať, keď 45 sekúnd pred klaksónom skóroval druhýkrát Brown, ale nájazdy ovládli Trenčania.

Trénera Róberta Dömeho potešil predovšetkým fakt, že mužstvo ukončilo čiernu sériu a opäť sa mu vydarili presilovky.

„Fajn zápas. Hrali sme dobre v prvej tretine, Slovan bol zase lepší v druhej. V tretej sme boli trpezliví a vyplatilo sa. Idú nám presilovky, opäť sme v nich strelili dva góly. Nájazdy sú vabank, mali sme aj šťastie,“ hodnotil Döme, bývalý kouč Slovana.

Video

Dukla si proti favoritovi aj napriek sérii zlých výsledkov. Döme chválil dobrú partiu, ktorá sa vytvorila v klube spod Čákovho hradu.

„Chalani držia spolu, povzbudzujú sa, spolupracujú. Chýbajú nám zranení ofenzívni lídri, ale mužstvo sa zomklo. Deň pred zápasom v Bratislave sa hráči hecovali na tréningu a vraveli, že Slovan zdolajú. Sme radi, že sa to podarilo,“ tešil sa kouč Trenčína.

Jeho náprotivok akoby neveril vlastným očiam. Mužstvo v niektorých momentoch nespoznával.

"Je veľký rozdiel medzi tým, ako sme hrali v piatok v Nitre a ako sme hrali dnes. Hráči boli dnes nervózni, neviem z čoho, veď je len začiatok sezóny. Na tom musíme zapracovať.

Je to vidieť, aj keď sa dostaneme do šance. Na tréningu sú to rany do šibenice, v zápase však z toho nič nie je," reagoval Vladimír Růžička, pre ktorého to bol druhý zápas vo funkcii.

Vladimír Růžička Čítajte viac V Slovane budú šéfovať Česi. Ide o výsledky, fanúšik dlho čakať nebude, uvedomuje si Růžička

Dömemu nateraz môže závidí dobre fungujúcu kabínu, ktorá je dôležitým faktorom, ak chce byť mužstvo úspešné.

„Kolega to dobre povedal, tím musí spolu fungovať a žiť, musí sa stmeliť. To však nie je jednoduché a nejaký čas to trvá,“ pokračoval kouč Slovana.

Domáci nastúpili už aj s novou posilou, kanadským obrancom Shawnom Lalondem. V hre je príchod aj ďalších nových hráčov, ich mená či posty Růžička nechcel špecifikovať.

Jedna pozícia však Slovanu chýba výrazne – center prvého útoku. Jakub Minárik určite má kvalitu na elitnú formáciu, ale nie na tomto poste. Druhým centrom je Brett Findlay, ktorý zatiaľ podáva nevyrovnané výkony.

Vladimír Růžička Čítajte viac Zastal sa Slováka, keď Česi obrali jeho chorého syna o státisíce. Růžička vie, ako dať Slovan do laty

„Center je kľúčová pozícia. Tvorí hru, rozdeľuje puky. Je to pravda, strední útočníci nám chýbajú,“ posťažovala sa ikona českého hokeja.

Slovan sa musí zlepšovať za pochodu a popri tom chce brať body. Tento týždeň ho čaká nič ľahké – v piatok na ľade majstrovských Košíc, v nedeľu v Banskej Bystrici. Najbližšie domáce stretnutie odohrá 13. októbra proti Popradu.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #Vladimír Růžička