Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve minúty a 40 sekúnd, tak dlho som bol mŕtvy. Po dvoch kolapsoch sa hviezda Premier League nevzdáva

Kapitán Lutonu Town, nováčika anglickej Premier League, Tom Lockyer verí, že po dvoch kolapsoch a vyše dva a pol minútovej zástave srdca sa vráti k futbalu.

19.02.2024 13:11
Tom Lockyer Foto:
Tom Lockyer otvorene pre Sky Sport porozprával o svojich vážnych zdravotných problémoch.
debata (1)

29-ročný Walesan po prvýkrát na trávniku skolaboval vlani v máji pri víťaznom finále druholigového play off na štadióne Wembley s Coventry City.

Následne postúpil operáciu, ale v decembri pri stretnutí Premier League na ihrisku Bournemouthu utrpel ďalšiu zástavu srdca.

„Dve minúty a 40 sekúnd. Tak dlho som bol mŕtvy,“ uviedol Lockyer pre Sky Sports. „Museli ma nahodiť defibrilátorom Záchranárom a klubovým lekárom patrí obrovská vďaka, pretože bez nich by som tu už nebol,“ skonštatoval obranca.

Filip Kaša Čítajte viac Naštvaný slovenský tréner: Radšej bude sedieť v Dunajskej Strede na lavičke a brať 15-tisíc eur mesačne

Po druhom kolapse okamžite vedel, že teraz je jeho situácia omnoho vážnejšia než polroka predtým v máji. „Bežal som k poliacej čiare a zamotala sa mi hlava. Spomínam si, ako som si povedal, že za chvíľu budem v poriadku, lenže som nebol.“

Lockyer pokračoval v podrobnom opise azda najhorších chvíľ v doterajšom živote. „Keď som sa prebral, všade boli záchranári. Hneď som vedel, že je to iné, ako v máji. Vtedy som mal pocit, akoby som sa prebral zo sna. Lenže tentokrát som sa prebral z prázdnoty,“ priblížil.

834153127 Čítajte viac Prestup roka spečatený. Hviezdny Mbappé už podpísal zmluvu s Realom Madrid

Podľa neho boli záchranné zložky aj lekári o poznanie viac nervózni ako pri jeho prvých zdravotných patáliách. „Bol som dezorientovaný, nemohol som hovoriť ani sa hýbať. Snažil som sa zistiť a čo sa mi stalo. Pamätám si, ako som si hovoril: Ja tu možno umieram. Bolo zvláštne na toto myslieť a nemôcť nič urobiť,“ vyhlásil Lockyer.

Napriek zdravotným problémom sa futbalista nevzdáva nádeje, že sa vráti k futbalu. „O všetkom ale rozhodnú lekári a odborníci. Proti ich odporúčaniam nepôjdem, aj keď by som si moc želal zase hrať. Ešte je skoro čokoľvek predvídať, pretože ma čakajú ďalšie vyšetrenia,“ dodal futbalista.

Martin Braithwaite patrí k najbohatším futbalistom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Hrá v druhej lige a jeho najväčším úspechom je...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Luton Town #Tom Lockyer