Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusnáka ospevujú v ManCity. Dvomi gólmi prispel k výhre nad United

Najlepším futbalistom v sobotňajšom manchesterskom derby v anglickej juniorskej ligovej súťaži bol talentovaný Slovák pôsobiaci v akadémii "The Citiziens" Albert Rusnák ml., ktorý pri víťazstve 3:1 na domácej pôde červených diablov zaznamenal dva góly vrátane víťazného a na ďalší presný zásah prihral. Sedemnásťročný ofenzívny záložník najprv v 27. min utvoril pozíciu pre Hiwulu a už o necelé tri minúty neskôr premenil pozoruhodnú individuálnu akciu na dvojgólový náskok City.

03.10.2011 01:05
Albert Rusnák Foto:
Albert Rusnák.
debata (6)

„Pri prvom góle mi španielsky záložník Denis Suaréz posnul loptu medzi dvoch súperových hráčov. Videl som dieru v obrane, a tak som načasoval prihrávku útočníkovi, ktorý z menšieho uhla krížnou strelou prekonal brankára. Druhý zásah bol gólom zápasu, dostal som loptu od obrancu zhruba 35 metrov od súperovej bránky. Za sebou som mal jedného hráča a pred sebou dvoch, no ani jeden mi loptu nezobral, a tak som ju po zemi poslal do siete,“ uviedol talentovaný Rusnák.

Domáci United síce v 36. min znížili Van Zelzenom, posledné slovo však mal v 68. min opäť Rusnák, ktorý premenil pokutový kop po faule na neho. „Po chybnej rozohrávke obrancu sme dostali zbytočný gól, ale stretnutie sme mali aj naďalej pod kontrolou. Po zmene strán sme držali loptu a v 68. min ma faulovali v šestnástke. Vzal som zodpovednosť na seba a stanovil na 3:1. Brankár si asi pozrel moju predošlú penaltu proti Crewe, ktorú som riešil strelou do stredu po zemi, a tak zostal stáť v strede. No tentoraz som sa rozhodol pre ľavý horný roh,“ vyhlásil mladý Slovák.

Medzi oboma manchesterskými klubmi panuje veľká nevraživosť, a to nie len na úrovni prvých mužstiev. „Už od úvodu bolo cítiť rivalitu medzi City a United. V takomto zápase chcú zvíťaziť obe mužstvá, ukázať, kto je lepší. Tento sme z každej stránky zvládli lepšie my a zaslúžene sme zvíťazili. Som veľmi rád, že sme bodovali naplno a revanšovali sa súperovi za minuloročnú prehru. Taktiež sme si poistili prvú priečku v tabuľke,“ uzavrel Albert Rusnák.

6 debata chyba