Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mintál dal hetrik a kraľuje strelcom bundesligy

Slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál bol hlavnou hviezdou sobotňajšieho zápasu 12. kola nemeckej bundesligy 1. FC Norimberg - VfL Wolfsburg (4:0). Domáci stredopoliar zaznamenal svoj druhý hetrik v aktuálnej sezóne (predtým 28. augusta proti Hamburgu), troma gólmi pomohol zdolať lídra súťaže z Wolfsburgu a s deviatimi presnými zásahmi sa dostal na čelo tabuľky kanonierov.

06.11.2004 18:06
debata

Prvý presný zásah dosiahol Mintál už v 47. sekunde, keď po prihrávke od svojho krajana Róberta Vitteka prekonal brankára VfL Jentzscha strelou z desiatich metrov. Druhý gól pridal 27-ročný špílmacher v 28. min, keď po rýchlo rozohratom priamom kope Laursena obohral Hoflanda a skóroval.

Norimberg ešte do prestávky zvýšil svoje vedenie na 3:0, keď sa presadil Schroth. Necelých 25 000 divákov na Frankenstadione potešil Mintál ešte raz, keď v 49. min mu akciu pripravil opäť Vittek. Ten obohral Franza a na miesto strely zvolil prihrávku na voľného spoluhráča, ktorý zavŕšil hetrik.

Priamym svedkom debaklu Wolfsburgu na pôde nováčika bol aj Miroslav Karhan, ktorý za VfL odohral celý zápas. Tretí slovenský futbalista v domácom drese Samuel Slovák sa dostal na ihrisko v 75. min.

Sobotňajšie výsledky a sumáre bundesligy

Tabuľka strelcov bundesligy po sobote
1. Marek Mintál 1. FC Norimberg 9 gólov
2. Oliver Neuville Borussia M´gladbach 8 gólov
2. Delron Buckley Arminia Bielefeld 8 gólov
4. Miroslav Klose Werder Brémy 7 gólov
5. Cacau VfB Stuttgart 6 gólov
5. Ewerthon Borussia Dortmund 6 gólov
5. Jan Koller Borussia Dortmund 6 gólov
debata chyba