Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka v Anglicku o Dúbravkovho spoluhráča. Špeciálnu klauzulu chcú využiť Arsenal i Man City

Zástupcovia anglických klubov Manchester City a Arsenal musia konať veľmi rýchlo, aby si zabezpečili služby Brazílčana Bruna Guimaraesa, jedného zo svojich najhlavnejších prestupových cieľov.

26.04.2024 15:03
Dúbravka Guimaraes Foto:
Slovenská reprezentačná jednotka Martin Dúbravka so spoluhráčom z Newcastlu Brunom Guimaraesom.
debata

Už v priebehu sezóny boli práve dvaja najhlavnejší ašpiranti na zisk titulu v Premier League spomínaní v súvislosti s veľkým záujmom o služby spoluhráča brankára Martina Dúbravku v Newcastli United.

26-ročný Guimaraes odohral za Newcastle 102 zápasov a bol kľúčovým hráčom pri vlaňajšom ťažení tímu Eddieho Howea až k získaniu miestenky v Lige majstrov.

Hakan Sukur Čítajte viac Z futbalového milionára šofér taxíka. Vyhlásil sa za Albánca, označili ho za teroristu a vzali mu majetok

Brazílčan nedávno podpísal zmluvu s klubom do roku 2028, ale tímu zo severu Anglicka sa ho zrejme nepodarí udržať v kádri pre nasledujúcu sezónu.

Taliansky novinár a špecialista na správy o futbalových prestupoch Fabrizio Romano poskytol zaujímavú aktualizáciu situácie okolo Guimaraesa. Podľa neho má Brazílčan v zmluve špeciálnu výkupnú klauzulu vo výške 100 miliónov libier (117 miliónov eur).

Problémom však je, že klauzula musí byť aktivovaná medzi posledným májovým a prvým júnovým týždňom. Ak žiadny klub klauzulu nevyužije a nezaplatí, Newcastle si zachová úplnú kontrolu nad prestupovou cenou v rokovaniach o prípadnom odchode hráča.

Matej Hradecký Čítajte viac U nás doma bola slovenčina povinnosť, vraví skalický Suomi so slávnym priezviskom. Babky sa z nás smejú, že hovoríme ako Maďari

Manchester City bol vážne spájaný s Guimaraesom už v marci, keď sa mu na tlačovej konferencii pred štvrťfinále FA Cupu venoval aj tréner City Pep Guardiola.

„Je to výnimočný stredopoliar, ktorý dokáže určovať tempo hry. Je agresívny, s loptou aj bez lopty,“ povedal na adresu Brazílčana.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Bruno Guimaraes