Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanckov tréner rokuje o prestupe do Premier League. Zoberie si Slováka do FC Liverpool?

Holandský futbalový klub Feyenoord Rotterdam rokuje o možnom uvoľnení svojho trénera Arneho Slota do anglického tímu FC Liverpool.

26.04.2024 11:06
Arne Slot Dávid Hancko Foto:
Tréner Feyenoordu Arne Slot a Dávid Hancko s trofejou za víťazstvo v holandskom pohári.
debata

Štyridsaťpäťročný holandský tréner rokovania s The Reds potvrdil v rozhovore pre ESPN. "Je jasné, že by som tam chcel pracovať. Môžem potvrdiť, že kluby o mojej budúcnosti diskutujú. Cítim sa ako v čakárni,“ povedal Slot pred duelom 31. kola holandskej najvyššej futbalovej súťaže Eredivisie, v ktorom jeho Feyenoord nastúpi proti družstvu Go Ahead Eagles.

Slot sa ocitol v hľadáčiku „The Reds“ prakticky ihneď po januárovom oznámení súčasného trénera Jürgena Kloppa, že po skončení aktuálneho ročníka opustí Liverpool. Okrem neho svetové médiá skloňovali v súvislosti s príchodom na Anfield Road aj Rúbena Amorima z portugalského Sportingu Lisabon či Španiela Xabiho Alonsa pôsobiaceho v nemeckom tíme Bayer Leverkusen.

Matej Hradecký Čítajte viac U nás doma bola slovenčina povinnosť, vraví skalický Suomi so slávnym priezviskom. Babky sa z nás smejú, že hovoríme ako Maďari

Amorim má podľa viacerých médií namierené do jedného z londýnskych klubov FC Chelsea alebo West Ham United a Xabi Alonso sa po zisku titulu nemeckého šampióna rozhodol zotrvať pri kormidle „farmaceutov“.

Niekdajší stredopoliar Slot si svoj trénerský kredit výrazne zvýšil v sezóne 2022/2023, v ktorej získal s Feyenoordom Rotterdam majstrovský titul. Vlani v lete deklaroval záujem o jeho služby iný klub z anglickej Premier League – londýnsky Arsenal.

Holandský kormidelník sa však rozhodol zostať vo vlasti a viesť Feyenoord v Lige majstrov. Jeho zverencami v Rotterdame sú aj dvaja slovenskí reprezentanti – obranca Dávid Hancko a útočník Leo Sauer. Vo futbalových kruhoch už kolujú dohady, že jednou z prvých posíl FC Liverpool by sa mohol stať práve Hancko, ktorý pod taktovkou Slota pravidelne nastupuje a patrí medzi opory mužstva.

Hakan Sukur Čítajte viac Z futbalového milionára šofér taxíka. Vyhlásil sa za Albánca, označili ho za teroristu a vzali mu majetok

K možnému príchodu Slota do Liverpoolu sa vyjadril aj Virgil Van Dijk, súčasný kapitán klubu od rieky Mersey. "Jeho herná filozofia by Liverpoolu nepochybne vyhovovala,“ uviedol trénerov krajan, dirigent liverpoolskej obrany.

Ak sa príchod Slota na Anfield Road stane skutočnosťou, stane sa desiatym koučom z Holandska, ktorý viedol tím v Premier League. Pred ním to boli Guus Hiddink, Dick Advocaat, Martin Jol, Ronald Koeman, Louis van Gaal, Ruud Gullit, Rene Meulensteen, Erik ten Hag a Frank de Boer.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba