Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool preskočil City a stíha vedúci Arsenal

Futbalisti Liverpoolu triumfovali v nedeľnom zápase 34. kola anglickej Premier League nad domácim Fulhamom 3:1. V tabuľke sa so 74 bodmi posunuli na druhé miesto, o bod predstihli Manchester City. Obhajca titulu však má zápas k dobru. "The Reds" zaostávajú za vedúcim Arsenalom iba o skóre.

21.04.2024 17:23
everton premier league Foto:
Hráči Evertonu Dominic Calvert-Lewin a Beto počas zápasu s Nottinghamom Forest.
debata

O úvodný gól sa v 32. minúte postaral obranca Liverpoolu Trent Alexander-Arnold, ktorý poslal loptu z priameho kopu presne do ľavého horného rohu. V nadstavenom čase prvého dejstva sa domácim podarilo vyrovnať zásluhou Timothyho Castagnea.

V 53. minúte dostal hostí opäť do vedenia stredopoliar Ryan Gravenberch, ktorý skóroval z hranice šestnástky. Na konečných 3:1 upravil v 72. minúte útočník Diogo Jota, ktorý sa vďaka precíznemu pasu dostal do šance a strelou k pravej žrdi prekonal brankára Bernda Lena. Slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák sledoval duel z lavičky náhradníkov.

Futbalisti Aston Villy zvíťazili v 34. kole anglickej Premier League nad AFC Bournemouth 3:1 a upevnili si štvrtú priečku, ktorá zaručuje postup do budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Štyri kolá pred koncom súťaže má pred piatym Tottenhamom šesťbodový náskok, Spurs však odohrali o dva zápasy menej.

Everton zvíťazil nad Nottinghamom Forest 2:0 a poistil si 16. priečku. Štyri kolá pred koncom súťaže majú na konte 30 bodov a poistili si 16. priečku. Od zóny zostupu ich delí päť bodov.

Tabuľkové postavenie však môže zmeniť ešte odvolanie liverpoolskeho klubu proti odpočítaniu dvoch bodov za porušenie finančných pravidiel, ktoré bude prebiehať v zrýchlenom konaní. Nottingham zostal na 17. mieste.

V sobotu Arsenal vyhral na pôde Wolverhamptonu 2:0. Posunul sa tak na čelo neúplnej tabuľky o bod pred Manchester City, ktorý má duel k dobru.

O víťazný gól sa postaral Leandro Trossard v 45. minúte. Poistku pridal v závere Martin Ödegaard. Jeho tím tak potvrdil úlohu favorita na trávniku tímu, ktorému patrí v tabuľke jedenáste miesto, o bod pred Fulhamom.

06. Česko Čítajte viac Atómovka z lavičky. Česi chvália prebudeného Slováka zo Sparty: Hral skvele, strelil krásny gól

Burnley vyhralo na pôde Sheffieldu vysoko 4:1. Urobilo tak dôležitý krok v boji o záchranu a na zónu bezpečia stráca v neúplnej tabuľke tri body. O pozíciu pred ním je Luton, ktorý prehral s Brentfordom vysoko 1:5.

Burnley sa dostalo do dobrej pozície po dvoch góloch v priebehu dvoch minút, ktoré padli krátko pred prestávkou. Víťazný strelil Lorenz Assignon a o kontaktný sa postaral na druhej strane Gustavo Hamer. Jeho tím však zostal na dostrel len šesť minút a na poslednom mieste figuruje so sedembodovou stratou na predposledné Burnley.

Luton zaznamenal ďalšiu vysokú prehru po minulotýždňovej strate bodov na pôde Manchestru City (1:5) a na sedemnásty Nottingham, ktorý má zápas k dobru, stráca bod. Hostí poslal v prvom polčase do dvojgólového vedenia Yoane Wissa a tím poskočil o jedno miesto na štrnástu pozíciu. Pätnásty Crystal Palace však odohral o dva zápasy menej.

Premier League – 34. kolo

Nedeľa

FC Fulham – FC Liverpool 1:3 (1:1)
Góly: 45.+2 Castagne – 32. Alexander-Arnold, 53. Gravenberch, 72. Jota
/M. Rodák (Fulham) na lavičke náhradníkov/

Aston Villa – AFC Bournemouth 3:1 (1:1)
Góly: 45.+1 Rogers, 57. Diaby, 78. Bailey – 31. Solanke (z 11 m)

Crystal Palace – West Ham United 5:2 (4:1)
Góly: 31. a 64. Mateta, 7. Olise, 16. Eze, 20. Palmieri (vl.) – 40. Antonio, 89. Mitchell (vl.)

FC Everton – Nottingham Forest 2:0 (1:0)
Góly: 29. Gueye, 76. McNeil

Sobota

Wolverhampton Wanderers – FC Arsenal 0:2 (0:1)
Góly: 45. Trossard, 90.+5. Ödegaard

Luton Town – FC Brentford 1:5 (0:2)
Góly: 90.+2. Berry – 24. a 45.+1. Wissa, 62. Pinnock, 64. Lewis-Potter, 86. Schade

Sheffield United – FC Burnley 1:4 (0:2)
Góly: 52. Hamer – 38. Bruun Larsen, 40. Assignon, 58. Forster, 78. Gudmundsson

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglicko #Premier League