Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Ružomberkom získal titul, v Česku bude šéfovať klubu. Nový majiteľ chce Liberec vrátiť spať na vrchol

Český futbalový klub Slovan Liberec oficiálne zmenil majiteľa, novým vlastníkom siedmeho tímu prvoligovej tabuľky sa stal podnikateľ Ondřej Kania.

02.04.2024 15:16
Slovan Liberec Foto:
Nový majiteľ chce Liberec vrátiť na vrchol.
debata

Český futbalový klub Slovan Liberec oficiálne zmenil majiteľa, novým vlastníkom siedmeho tímu prvoligovej tabuľky sa stal podnikateľ Ondřej Kania.

Klub to potvrdil na svojom oficiálnom webe a informoval aj o zmenách v predstavenstve organizácie aj v jeho dozornej rade.

Ako upozornil web iDnes.cz, vo vedení budú Kaniova manželka Petra, Tomáš Netopil, Filip Gigal či dlhoročný miestny funkcionár Zbyněk Štiller.

„Je nám veľkou cťou, že sa môžeme stať väčšinovými akcionármi tak významného českého futbalového klubu,“ vyhlásil 31-ročný Kania, ktorému po novom patrí 75,65 percenta klubových akcií.

Matúš Macík Čítajte viac Fialový hnus v Olomouci. Slovenský brankár si v Česku spravil obrovskú hanbu, fanúšikovia si počkali na šéfa

Novým šéfom klubu sa stala miestna legenda Jan Nezmar, ktorý bude zastávať aj post generálneho riaditeľa.

Kania získal liberecký klub od Ludvíka Karla, ktorý do neho vstúpil ešte v polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia a pomohol mu z finančných problémov.

„Pre najbližšie sezóny je náš jednoznačný cieľ vrátiť klub tam, tam historicky patrí, teda na najvyššie ligové priečky a každý rok bojovať v predkolách o účasť v základných skupinách európskych pohárov,“ pokračoval nový vlastník.

Vymenovanie Nezmara označil ako prvý krok, ďalšie prídu postupne neskôr. "A budú transparentne komunikované s fanúšikmi, partnermi aj s futbalovou verejnosťou,“ poznamenal.

Štadión Sigmy Olomouc Čítajte viac Fanúšikovia si povedali dosť, štadión oblepili plagátmi: Prasatá z vedenia, vzdajte sa velenia

Nezmar je vyštudovaný inžinier ekonómie, bol dlhoročným útočník a neskôr aj stopérom libereckého klubu.

V sezóne 2005/2006 na Slovensku získal s MFK Ružomberok majstrovský titul, Libercu pomohol k titulom v rokoch 2002 a 2012.

Po hráčskej kariére nastúpil v decembri 2012 na pozíciu športového riaditeľa klubu. Po piatich rokoch zamieril do Slavie Praha, s ktorým putoval rovnakým smerom aj tréner Jindřich Trpišovský. V auguste 2020 zo Slavie odišiel.

Ako informuje iDnes.cz, s novým majiteľom Liberca spolupracuje Nezmar dlhodobo, pomáhal mu pri vstupe do futbalového prostredia aj pri angažovaní v Slovane. Súčasťou kádra Slovana Liberec sú aj slovenskí útočníci Ľubomír Tupta a Lukáš Letenay.

Vzostupy a pády nešťastníka Michaela Ballacka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Život a kariéra bývalého nemeckého futbalistu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovan Liberec #Fortuna liga #majiteľ #jan nezmar